Izaberite pravu! Ako planirate KREČENJE razmislite o ovim bojama jer će one BITI HIT 2017. GODINE

Krečenje
Pixabay.com

Sa završetkom sezone 2016. godine, najvaljene su boje za krečenje koje će biti aktuelne u narednoj, 2017. godini. I dalje se ostaje veran neobičnim i drugačijim, mat tonovima, koje će akcentovati detalji u boji metala. Originalne nijanse istaći će se upadljivošću, a evo koje od njih treba birati ako želite enterijer po poslednjoj modi.

 

Denim plava

Pre nekoliko godina, hladne nijanse plave boje za krečenje ušle su na velika vrata sa skandinavskim stilom koji je oborio sve rekorde popularnosti, pre svega zbog čistoće nijansi korišćenih u prostoru.

U narednoj sezoni, njih će zameniti denim plava nijansa boje za krečenje, koja će se savršeno uklopiti kako u dnevne sobe, tako i predsoblja i trpezarije. Ova boja odlična je i za ombre nijansiranje zidova ili makar jednog zida, što će takođe ostati tražena tehnika i u narednom periodu.

Denim plava će se dobro uklopiti uz braon kožni nameštaj, ali i uz braon teksture drveta svih elemenata. Ova nijansa boje za krečenje biće takođe odličan izbor za beli nameštaj i bele detalje poput lampi, stolica i stočića za kafu, a dodatni akcenat obezbediće detalji u zlatnoj boji, kao što su ramovi za slike i fotografije, vaze i slično.

Svetla i tamna nijansa sive boje za krečenje

Pojedine nijanse sive boje za krečenje ostaće aktuelne i u narednom periodu, te svi oni kojima je ova boja u enterijeru posebno prirasla za srce mogu slobodno nastaviti da je primenjuju.

Tako će se nijansa slonove kosti dobro uklopiti u dnevne sobe industrijskog stila, predsoblja i spavaće sobe. Tamniji tonovi sive boje za krečenje koji naginju gotovo crnoj ostaće i dalje aktuelni u istim ovim prostorijama, a novitet će predstavljati akcenti u standardnoj beloj i tamnijoj nijansi boje drveta.

Svetlije nijanse sive boje za krečenje kombinovaće se u narednoj sezoni i sa kraljevskom, tamnom plavom, te ukoliko one postanu Vaš izbor razmislite o ovim neobičnim kombinacijama koje svakom enterijeru mogu dodati poseban šarm.

Tamna zelena

U toku prošle sezone tek stidljivo upotrebljavana na jednom zidu u predsoblju ili dnevnoj sobi, tamna, teška nijansa zelene boje za krečenje naredne godine osvojiće sve zidove i prostorije.

Upadljiva i raskošna sama po sebi, ova boja je odlična podloga za nameštaj kako tamnijih, tako i svetlijih tonova, a podjednako je prilagodljiva kako mnoštvu detalja tako i minimalističkom uređenju svakog enterijera.

Za sve one koji vole akcente i detalje, tamnu nijansu zelene boje za krečenje trebalo bi kombinovati sa zlatnim ili srebrnim elementima, ali i onima u boji maline kao savršenom kontrastu.

Boje za krečenje inspirisane plažom

Ako ne znate odakle biste krenuli u uređenju enterijera, 2017. će ponuditi odličnu ideju u vidu baze, odnosno nijansi boje za krečenje inspirisanih plažom. Uopšte ne morate urediti prostoriju sa morskim elementima ako Vam ovaj stil nije cilj, ali možete koristiti nijanse plave – svetlu i tamnu, sivkastu belu (poput morske pene) i smeđkastu nijansu kao osnovne u određenom prostoru.

Što se samih zidova tiče, njih možete urediti uz pomoć dve boje za krečenje – bele i svetle plave ili tamne plave i smeđe nijanse. Za prvi slučaj se odlučite ukoliko je nameštaj u prostoru tamniji, a za drugu ideju ukoliko je beo ili svetliji, i uživajte u sasvim novom i modernom izgledu svog prostora.loading...