IZBACITE IH IZ VAŠEG DOMA: Feng šui OVE PREDMETE smatra glavnim krivcima za negativnu energiju u kući

Ne držite ove predmete u kući jer mogu privući nesreću prema feng šui načelima!

pixabay.com

Stolica za ljuljanje

Možda stolice za ljuljanje u horor filmovima nisu slučajno postavljena scenografija. Naime, prema jednoj irskoj legendi, prazna stolica za ljuljanje otvoren je poziv zlim duhovima da uđu u kuću i nastane se u njoj. Ako se stolica ljulja sama od sebe, to je siguran znak da je kuća ukleta.

Sat koji ne radi

Bilo da je pokvaren ili ne radi jer nije promenjena baterija, sat koji ne radi ne bi trebalo držati u kući. Naime, Feng šui nalaže uređivanje kuće bez pokvarenih predmeta kako bi se privukla sreća u kuću. Po toj teoriji, čuvanje predmeta koji ne rade predstavlja unutrašnji i spoljašnji nered, a to nije nešto što želite u životu. Posebnu pažnju treba obratiti na uređaje koji pokazuju vreme, oni uvek treba da besprekorno rade kako bi vam život tekao bez nepotrebnih zastoja.

Kaktusi

Prema Feng šui načelima, biljke sa šiljastim vrhovima i bodljama deluju kao magnet koji privlači negativne vibracije. Zato nije dobro u kući držati kaktuse kao ni ostale biljke čiji su listovi šiljasti jer unose napetost u dom.

Neuredan krevet

Koliko vremena vam je potrebno da ujutro namestite krevet? Prema nekim verovanjima, ujutro je važno namestiti krevet kako bi uveče utonuli u miran san. Ukoliko krevet ne namestite ili vas netko ometa dok to radite, moguće je da ćete patiti od nesanice.

Otvoren kišobran

Povezanost otvorenog kišobrana u kući i loše sreće datira još iz doba drevnih Egipćana kada se izbegavalo unošenje u kuću bilo kakvih predmeta koji štite od vremenskih prilika. To se smatralo nepoštivanjem duhova čuvara koji paze na vaš dom. Smatrali su da bi ih tako nešto razljutilo jer bi to pokazivalo nepoštovanje ukućana prema duhovima kao zaštitnicima njihovog doma.

Uvenulo i suvo bilje

Pazite da vam biljke nisu suve i izbegavajte da kuću ukrašavate osušenim cvećem. Ukoliko je bilje u saksiji propalo i osušilo se – bacite ga. Mrtve stvari u dom unose mrtvu energiju, a to ne želite.

Preparirane životinje

Slično kao i kod uvenulog bilja ali privlači još više negativne energije. Želite li zaista svakog dana na zidu gledati glavu mrtvog jelena? Teško je ostati pozitivan i gledati u oči životinji koja je jednom bila živa ili hodati po njenom krznu. To je kao ogroman magnet koji privlači loše vibracije u vaš dom i negativno deluje na sve ukućane. Izbegavajte umetnička dela koja prikazuju nasilje i razaranje, olupine broda i slično.

Stari kalendar

Kalendari čije je vreme prošlo deluju na vaš dom kao i pokvareni satovi – loše. Prema feng šui načelima, nesreću donosi pogrešno korišćenje stvari i uređaja koji pokazuju vreme, to umanjuje prosperitet, čak može skratiti nečiji život.

Ne držite na zidu kalendare od ranijih godina i pazite da su na ovogodišnjem stranice uvek okrenute na aktualni mesec.