Ova metoda deluje na spoljašnji izgled kose, pa je efekat uočljiv već nakon prve primene

 

Danas žene imaju na raspolaganju bogatu paletu sredstava za negu kose. I pored toga, one ne prestaju da traže neobične, prirodne načine za poboljšanje njenog izgleda.

Tako neke od njih koriste aspirin, koji je odličan saveznik, na primer, u odstranjivanju suvišne masnoće iz kose.

Aspirin čini kosu mekom, sjajnom i bujnom, a mnoge žene imaju pozitivno iskustvo u stopostotnom uklanjanju peruti prilikom njegovog korišćenja.

Treba da znate i da aspirin ne hrani koren dlake, već deluje na spoljašnji izgledkose, pa je efekat uočljiv već nakon prve primene.

Možete ga dodavati u maske za kosu, tako što ćete izdrobiti 4-5 tableta u prah i pomešati sa maskom koju inače koristite.

Postoji i jednostavniji način, koji vam toplo preporučujemo – usitnite 2-3 tablete aspirina i pomešajte ih sa neophodnom količinom šampona i tom smesom operite kosu. Neka smesa odstoji na kosi 2-3 minuta pre nego što isperete, taman koliko vam je potrebno da operete ostatak tela.

Zatim isperite, pa osušite kosu i bićete oduševljeni rezultatima!

Ovaj način pranja kose praktikujte jednom nedeljno, a ukoliko je vaša kosa suva, tanka, oštećena i sklona pucanju, pronađite neki drugi način prirodne nege, jer acetilsalicilna kiselina iz aspirina može da pogorša stvari.

Pranje sa aspirinom najbolje je za masnu kosu, a da li ste znali i da ovaj tretman koristi glumica Dženifer Aniston, kojoj sve žene sveta zavide na bujnoj, zdravoj kosi?