Izdrobite aspirin, pa utrljajte u kosu: Ova magija će vas oduševiti!

kosa
Pixabay.com

Ova metoda deluje na spoljašnji izgled kose, pa je efekat uočljiv već nakon prve primene

 

Danas žene imaju na raspolaganju bogatu paletu sredstava za negu kose. I pored toga, one ne prestaju da traže neobične, prirodne načine za poboljšanje njenog izgleda.

Tako neke od njih koriste aspirin, koji je odličan saveznik, na primer, u odstranjivanju suvišne masnoće iz kose.

Aspirin čini kosu mekom, sjajnom i bujnom, a mnoge žene imaju pozitivno iskustvo u stopostotnom uklanjanju peruti prilikom njegovog korišćenja.

Treba da znate i da aspirin ne hrani koren dlake, već deluje na spoljašnji izgledkose, pa je efekat uočljiv već nakon prve primene.

Možete ga dodavati u maske za kosu, tako što ćete izdrobiti 4-5 tableta u prah i pomešati sa maskom koju inače koristite.

Postoji i jednostavniji način, koji vam toplo preporučujemo – usitnite 2-3 tablete aspirina i pomešajte ih sa neophodnom količinom šampona i tom smesom operite kosu. Neka smesa odstoji na kosi 2-3 minuta pre nego što isperete, taman koliko vam je potrebno da operete ostatak tela.

Zatim isperite, pa osušite kosu i bićete oduševljeni rezultatima!

Ovaj način pranja kose praktikujte jednom nedeljno, a ukoliko je vaša kosa suva, tanka, oštećena i sklona pucanju, pronađite neki drugi način prirodne nege, jer acetilsalicilna kiselina iz aspirina može da pogorša stvari.

Pranje sa aspirinom najbolje je za masnu kosu, a da li ste znali i da ovaj tretman koristi glumica Dženifer Aniston, kojoj sve žene sveta zavide na bujnoj, zdravoj kosi?loading...