Ovo je trend u svetu, a mogao bi da bude i najveći hit u sređivanju noktiju u 2018. godini. Ipak, ruski manikir, kako ga popularno zovu krije određene opasnosti.

 

Najveći problem je što se zanoktice potpuno seku. 

Izvodi se “frezom” odnosno brusilicom sa raznim nastavcima, a osim “ruska”, drugi naziv za ovu tehniku je i “equipment” ili “e-file” manikir. 

Skidaju se, stručno rečeno, proksimalni nabori, bočni zidovi koji zapravo štite nokte i matriks noktiju od ulaska štetnih klica i bakterija. 

Postupak je invazivan jer podrazumeva uklanjanje žive kože koja okružuje pločicu nokta. Iako se ovaj manikir naravno radi da bi nokti delovali urednije, često može da dođe do infekcije – što kasnije, a nekada i uslovi u salonu mogu da uzrokuju probleme sa kožom i noktima. 

Zato se smatra da je ovaj način obrade noktiju vrlo radikalan i ne tako bezbedan.

Hardware manicure gel polish ? ___________________________________________________ ➡️For any questions contact with me: • on Facebook: https://www.facebook.com/lyubov.mozhzherina • http://tutorial-nail.com/, • e-mail: [email protected], • What's App: +79876278666, • Facebook: https://www.facebook.com/nail.mozhzheri/; __________________________________________________ #nailsmagazine #russianmanicure #nail #gelnails #nailstagram #nailswag #mozhzheri #glitternails #nailart #naildesign #nailpasion #nails #nailsart #acrylicnails #instanails #newyork #gelnail #loveyourself #makeuplover #makethemgelish #gelishSA #polygel #squezeeSliceRoll #russianmanicure #videotutorial #magpieglitter #magpiebeauty #magpiegelcolour #nailtech #thenaildresser #mozhzheri #glitternails #stilettonails

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Lyubov Mozhzheri (@russian_manicure) onloading...