IZNAJMLJENI STAN POSTAJE TOPLI DOM: Feng šui saveti namenjeni podstanarima

Dom je mesto gde provodite najlepše trenutke! Nije važno da li ste vlasnik ili iznajmljujete, životni prostor - pretvorite u pravu oazu mira, harmonije, blagostanja i pozitivne energije...

Stan
pixabay.com

Podstanari imaju lošu naviku da stan u kojem trenutno žive potpuno zanemare i ne brinu se čak ni oko higijene. Koliko god živeli u tom prostoru potrudite se da ga pretvorite u pravo udobno gnezdo gde ćete provoditi srećne trenutke i uživati u pozitivnoj energiji.

Pogledajte 5 jednostavnih saveta da pretvorite izajmljeni dom u oazu harmonije.

Stavite krevet na pravo mesto

Krevet na kome spavate postavite tako da vrata vidite lepo a da pritom ne morate da krivite glavu. Izbegavajte da spavate tako da vam stopala budu usmerena ka vratima, jer feng šui učitelji upozoravaju da tako ne možete računati na dobar odmor. Ako nema uslova za pomeranje kreveta, stavite makar mali paravan u dnu kreveta.

Sredite nered

U feng šuiju nered predstavlja loše odluke i male šanse da krenete napred, zato je važno da vodite računa gde stavljate stvari. Prostor zatrpan sa previše stvari blokira pozitivnu energiju i toplinu pa će vaš dom delovati hladno i negostoljubivo. Naročito je bitno da u garsonjeri stvorite red jer je ta jedna prostorija vaš životni prostor i veoma je važno da bude čist i uredan kako zbog lakšeg snalaženja tako i zbog pozitivne i energije.

Ubacite žive biljke

Stavite saksiju sa biljkom metar od kompjutera kako bi se balansirali elektromagnetni talasi koje šalje. Izaberite biljke koje predstavljaju bogatstvo, a izbegavajte kaktus kao i suvo cveće jer simbolišu mrtvu energiju. Bambus je najbolja biljka po feng šuiju koja priziva bogatstvo i sreću u dom.

Očistite prozore

Prozori su oči zgrade, pa ako dozvolite da budu prljavi, ne treba da se čudite zamagljenim vizijama i planovima. Čisti prozori unutra i spolja pomažu da bolje i bistrije vidite svoju budućnost, kažu feng šui stručnjaci. Veoma je važno da otvarate prozore s vremena na vreme kako bi ušla či energija.

Dekorišite sa pet elemenata

Ukoliko želite da stvorite harmoniju i pozitivno okruženje u domu, obogatite dom sa pet feng šui elemenata. Pet elemenata: vatra, zemlja, metal, voda i drvo su veoma važni detalji po feng šuiju. Kada ih unesete u dom, dobićete bolju i topliju atmosferu.

Na primer, crvena je vatreni element i donosi strast, žuta je zemljani i pomaže da napredujete, bela je metalni i daje cilj, plava je vodeni i pomaže da se opustite, zelena je drveni element  i pomaže da proširite znanje.