Kako se u saopštenju navodi predstavnik Srbije na predstojećem Evrosongu biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50:50. Finalni izbor biće održan 14. i 15. februara 2015. godine, uživo na Radio-televiziji Srbije.

Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić su kandidati za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Beču ove godine, saopštila je danas Radio-televizija Srbije.

Bojana Stamenov pevanjem se bavi od svoje sedme godine. Završila je tri odseka u srednjoj muzičkoj školi – gitara, lauta i renesansno pevanje. Bila je finalista šou-programa “Ja imam talenat” 2012. godine.

– Veoma sam uzbuđena što ću biti jedan od kandidata koji će se takmičiti da predstavlja našu zemlju na Pesmi Evrovizije. To je vrsta muzike koja meni leži, presrećna sam i jedva čekam finalni izbor – rekla je Bojana Stamenov, a navedeno je u saopštenju RTS-a.

Aleksa Jelić bavi se pevanjem i plesom od najranijeg detinjstva. Svira violinu i violu. Sa 17 godina postajao je najmlađi član stalne baletske postave Pozorišta na Terazijama u Beogradu, a igrao je i u teatrima u Barseloni.

– Ovo će biti treći put da učestvujem na izboru za našeg predstavnika za Evrosong. Od mog poslednjeg učešća prošlo je nekoliko godina i, iako sam potajno priželjkivao poziv, iznenađen sam – poručio je Aleksa Jelić.

Danica Krstić u finalni izbor za predstavnika Srbije u Beču dolazi kao pobednica specijalne emisije u kojoj je učestvovalo 13 najkvalitetnijih neafirmisanih talenata koje je kompozitor Vladimir Graić odabrao kroz audicije širom Srbije.

Pevanjem se bavi od pete godine, a 2012. godine bila je pobednik serijala “Šljivik” u kategoriji – vokalni solista.

– Veliko zadovoljstvo mi je da se takmičim sa dva sjajna izvođača. Za mene je ovo ogromno i novo iskustvo, ali pre svega privilegija i čast – rekla je Danica Krstić.

 loading...