Iznenadićete se: Pogledajte šta je prvo na skali ženskih želja

Stres na poslu, brojne porodične obaveze, zdravstvene poteškoće, umor... Na skali ženskih želja došlo je do znatnih promena!

Zamislite čistu i mirisnu posteljinu i noć ispunjenu zadovoljstvom… Kada ste zamisli tu scenu, što vam je zapravo palo napamet – spavanje ili seks? Ako je vaš odgovor spavanje, onda znajte da niste sami! Naime, najnovije istraživanje pokazuje da čak 65 odsto žena više voli kvalitetan san nego seks.

Kako pokazuje istraživanje internetske stranice „Today”, brojne žene izmučene su neispavanošću. Ubrzan ritam života ne dopušta im da se odmore pa zato većina njih i mašta o kvalitetnom snu. Gotovo 60 odsto žena u istraživanju je izjavilo kako se gotovo nikada ne uspeva osigurati osam sati sna tokom noći.

A da li je loše to što je ženama spavanje postalo draže od seksa? Zapravo i ne. Kao i mnoge druge stvari u životu, i spavanje je uzročno posledično povezano sa seksom. Drugim rečima, ako žena nije odmorna i naspavana, ima slab libido i ne može biti zaigrana u seksu. Ali kad je naspavana, seksualna želja joj je jača pa je samim tim i seks bolji.

Kvalitetan san preduslov je i za dobro zdravlje, stoga, kako kažu stručnjaci, žene ne bi trebale zanemarivati česte znakove umora. To znači da moraju preduzeti sve što je u njihovoj moći kako bi si osigurale osam sati kvalitetnog sna. Definicija kvalitetnog sna uključuje odlazak na spavanje između 22 i 23 sata i spavanje u provetrenoj sobi u kojoj ništa neće remetiti san.