IZNENADNA SMRT: Čuveni “Mythbustersi” ostali bez još jednog člana ekipe (FOTO)

Grant Imahara, elektroinženjer i robotičar koji je postao poznat kao voditelj popularnih emisija „Razotkrivanje mitova“ i "White Rabbit Project", preminuo je u 50. godini života.

printscreen

Imahara je preminuo iznenada od posledica moždane aneurizme, saznaje Holivud reporter.

„Skhrani smo od vesti da je Grant preminuo. Bio je važan deo Diskaverijeve porodice i divan čovek. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom“, istakao je predstavnik kanala Diskaveri.

View this post on Instagram

#GrantImahara, an electrical engineer and roboticist who hosted the #MythBusters and #Netflix’s #WhiteRabbitProject, has died from a brain aneurysm. He was 49🙏🏾 May he Rest In Peace🕊

A post shared by Sideline Sources Culture (@sidelineculture) on

Ubrzo nakon vesti o smrti Imahare oglasio se jedan od tvoraca Razotkrivanja mitova Adam Sevidž.

Izgubljen sam. Nemam reči. U poslednjih 22 godine bio sam deo dve velike porodice sa Grantom Imaharom. Bio je izuzetan inženjer, umetnik i performer, ali i velikodušna, laka za saradnju i nežna osoba. Rad sa Grantom bio je mnogo zabavan. Nedostajaće mi moj prijatelj“, rekao je Sevidž.

Po profesiji je bio elektroinženjer i robotičar, a emisiji Razoktrivanje mitova (MythBusters) se prodružio u trećoj sezoni, zamenivši Skotija Čapmana. Ekipu je napustio 2014. godine zajedno sa kovoditeljima Keri Bajron i Torijem Belečijem.

Trio se ponovo okupio 2016. godine u „Netfliksovom“ White Rabbit Project, koji je trajao jednu sezonu.

Razotkrivanje mitova je jedna od najstarijih i najpopularnijih emisija na kanalu Diskaveri. Trajala je punih 14 sezona, od čega je poslednja emitovana 2016. godine.

Njeni tvorci Adam Sevidž i Džejmi Hajneman, zajedno sa kasnije proširenom ekipom, pokušavali su putem naučnog metoda da testiraju i ustanove istinitost popularnih mitova, filmskih scena, glasina…