“JA SAM DEVOJKA SA DVE VAGINE”: Sa 22 godine saznala je da je “ČUDO PRIRODE” i da NIJE JEDINA (FOTO)

Kasandra Bankson
Printscreen/Youtube

Devojka sa dve vagine, dva cerviksa i dve materice? O tome je svet brujao još pre tri godine, kada je blogerka Kasandra Benkson progovorila. A sada se "pojavila" još jedna devojka sa ovim neobičnim stanjem.

?People have started asking me: "don't you feel so amazing and confident now that you've been able to clear your skin?!" ? The truthful answer is, no. ? I learned to love my acne-ridden, scarred and blemished skin around 2/3 years ago, when I still had a face full of pimples. I was looking in the mirror one day and decided that I could continue self criticizing, blaming and punishing myself until I got clear skin, or I could decide to show myself a bit of acceptance and self love. ? Even with my acne, I decided to call myself beautiful. I decided to call myself wonderful. Even with my acne, I decided to find value in who I am as a person, and see the actions I could take to make the world around me a better place. In a time where ads in magazines tell girls their bodies are wrong, and commercials on tv tell them their skin ugly, I found reasons to question why those ads got to dictate how I perceived my own life. ??That self love was one of the most liberating finds I've ever come across, and has radiated to other areas of my life. Now that I have cleared my skin and my acne is pretty much gone, people expect me to feel exuberant, confident, beautiful, and beaming with energy. ? The truth is, I've been feeling that way since I decided to show myself a lil bit of love, clear skin or not. ? Start where you are. Change your mindset. Educate yourself. Stay positive. Cut shitty people out of your life. Eat healthy. Focus on your goals. Spend a quiet moment alone. Read a book. Drink more water. Take care of yourself. Love yourself. ? You are beautiful, babe.

A post shared by Cassandra Bankson (@cassandrabankson) on

Pod pseudonimom “nurseryRN” na Reditu devojka je opisala svoj život. Ona je otkrila da je u ranim dvadesetim, a da je svoje stanje otkrila sa 16 godina. 

– Imam dve materice i dve vagine i sa obe je moguć seks. Osim toga, moguća je i trudnoća u obe materice. Postoji rizik da će moja buduća deca biti mala ili prevremeno rođena, jer su materice manje od normalnih. Dete ću roditi samo carskim rezom – ispričala je šta su joj lekari rekli da može da očekuje u budućnosti. 

Menstruaciju ima samo jednom mesečno. 

– Mogli su da mi uklone pregradu između materica i pretvore ih u jednu, ali posledica operacije bilo bi ožiljkasto tkivo, a u vaginu bi svaki dan trebalo da stavljam kalup i da ga nosim šest meseci – ispričala je ova neobična devojka koja je otkrila i da joj je seksualni život dobar.

Vagine se nalaze jedna pored druge, leva je manja pa više boli.

Inače, “NurseryRN” nije jedina sa ovim stanjem. O njemu je ranije govorila i Kasandra Benson, poznata javnosti i po veštom maskiranju cističnih akni protiv kojih se bori još od tinejdžerskih dana. 

Ova dvadesettrogodišnja devojka prošle godine, međutim, šokirala je svoje fanove kada je saopštila da su lekari kod nje pronašli vrlo neobičnu fizičku anomaliju

Benksonova, koja živi u San Francisku, odlučila je prošle godine da poseti lekara kada je osetila bol u donjem delu leđa. Medicinski pregled pokazao je da ima samo jedan bubreg, ali dve vagine, dve materice, dva grlića materice i dve Falopijeve tube

– Umesto jedne šupljine, kod mene je u pitanju razdvajanje vaginalnog kanala na dva dela. Mislim da ta pojava objašnjava mnogo toga. Kad sam bila mlađa morala sam da idem kod lekara jer bih krvarila 28 dana zaredom, ili bih imala dve menstruacije u roku od mesec dana. Grčevi su nekada bili užasni – navodi Kasandra. 

Uprkos tome što ovo stanje ne sprečava začeće, može dovesti do različitih zdravstvenih komplikacija. 

– Jedino što me brine je kako ću to objasniti budućim partnerima. Neke žene sa ovim problemom navode da imaju vrlo bolne seksualne odnose, dok druge tvrde da zbog dvostuko većeg broja nervnih završetaka uživaju više. Mnoge žene čak i ne znaju da imaju dve vagine dok ne ostanu u drugom stanju – kaže Kasandra.