JEDAN OD NAJČEŠĆIH PROBLEMA U VEZI: Zašto parovi prestaju da se ljube?

Predivno je videti parove kako uživaju u strastvenom ljubljenju sa savršenom koncentracijom gde god se nađu.

pixabay.com

Za mnoge bračne parove romantična ljubav više nije prioritet, jer strast lagano iščezne.

Predivno je videti parove kako uživaju u strastvenom ljubljenju sa savršenom koncentracijom gde god se nađu, potpuno zanemarujući ko je oko njih. Oni se požudno spajaju s međusobnom energijom, što ubrzava proizvodnju hormona sreće.

Nažalost, većina ljubavnika koji su zajedno više od dve ili tri godine izbegavaju francusko ljubljenje i zamenjuju ga usputnim poljupcima. Zašto se to događa? Zašto ljudi prestaju da se ljube na francuski način, a posebno nakon braka?

1. Previše su zauzeti

Bračni život može postati užurban. S vremenom parovi ne žele da se zamaraju francuskim ljubljenjem, jer imaju užurbane živote i često su umorni. Takođe mogu da misle da je veza dovoljno čvrsta, pa smatraju da u nju ne moraju toliko da ulažu kao pre. Oni racionaliziraju kako francusko ljubljenje oduzima više energije od običnog na obraz ili površnog ljubljenja usana. Više se ne sećaju koliko francusko ljubljenje budi strasnu energiju i dublju povezanost.

2. Osećaju da ih partner ignoriše

Drugi razlog je taj što je možda jedan od vas ili što ste oboje stvorili nivo ljutnje koja guši energiju. Žena je posebno osetljiva zbog toga što je partner ne vidi istim očima. U početku se parovi često strastveno ljube i uživaju u dubokim zagrljajima. Francuski poljubac često prethodi seksu. Ali, ako uđete u rutinu, strast može da počne da se smiruje. Parovi se više ne trude.

3. Ne mogu da izraze ono što žele

Takođe još jedan od razloga zbog kojeg mnogi parovi prestaju sa francuskim ljubljenjem jeste taj što se jedan ili oba partnera osećaju neshvaćenima i nemaju komunikacijske veštine da izraze svoje potrebe i želje.

Strast se ne može kretati kroz vaše vene ukoliko ne postoji potpuna sloboda da budete ono što jese i izrazite sebe.

Potrebno je da imate onakvu slobodu kakvu ste davali jedno drugome kad ste se upoznali. Kako bi se dogodilo francusko ljubljenje, vaše energije moraju da se deblokiraju i slobodno kreću.

Kako izjavljuje Džon Grej u knjizi “Muškarci su s Marsa, a žene s Venere”, većina muškaraca voli direktnu komunikaciju, a većina žena voli cirkularni način komunikacije. Kad se muškarci povuku u svoju pećinu da bi se ohladili, kod žena buja problem u njihovim glavama.

U početku je romantično povezivanje jednostavno, ali kasnije, kako život postaje složeniji, važno je postaviti vreme za komunikaciju i izražavanje svojih želja.

Kad postoji jasna komunikacija, postoji i strast. Ako je komunikacija jasna i neprestana, ogorčenje – jedan od ubica ljubavi – se ne razvija. Nađite vremena za francusko ljubljenje. To je dobro za vašu dušu.