Ukoliko nosite odeću napravljenu od ovih materijala, leto će vam biti mnogo ugodnije.

 

Leti jedva i kožu trpimo na sebi. Sve što nas dodiruje nam smeta, a čini nam se i da nam pojedini materijali bukvalno pale kožu i da se osećamo kao da ćemo izgoreti.

Da biste se osećali udobno tokom leta i da se ne biste previše znojili, trebalo bi da nosite odeću sačinjenu od ovih materijala:

Lan

Ugodna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati ‘ventilatorom’ među materijalima. Propušta vazduh do vašeg tela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tokom vrućina.

Pamuk

Pravi izbor za letnje vrele mesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplinu i upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje.

Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mešavine i smatra se sjajnom letnom zamenom za džins. Ako i tokom vrućina ne želite da odustanete od nošenje dugih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osećati ugodnije.

Viskoza

Jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tokom vrelih letnjih dana. 

Svila

Prirodna tkanina koje ‘diše’ i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime greje, a leti hladi. Ne podstiče znojenje, ali pošto je tanka i mekana, svila se lako lepi za oznojenu kožu.loading...