Jedna od najuspešnijih TRAVEL BLOGERKI piše za DNEVNO.RS! Obišla sam svet, ali me je VIJETNAM OSTAVIO BEZ DAHA (FOTO)

Bojana.tu
Instagram/bojana.tu

"Vijetnam je svetska prestonica motora! Ne Italija već Ho Ši Min! Na svakom ćošku su motoristi i imaju taksi servis - na motoru! Ako ste u haljinici imaju rešenje i za to!"

Bojana Tufegdžić iz Nikšića živi život na kome bi joj svako pozavideo – putuje, fotografiše, upoznaje nove ljude i predele i vodi jedan od najinteresantnijih profila o putovanjima na Instagramu. Samo za Dnevno.rs Bojana je napisala ovaj tekst.

Eto mene u Ho Ši Minu, Vijetnam! Krenula sam u obilazak lokalnih hramova i vrtova, ali najveći utisak ostavlja reka Mekong. Prljava od blata i mulja, glavni je izvor hrane i vode za pirinač u regionu.

Vožnja Mekongom je duga. Obilazite lokalna ostrva i vode vas u fabriku slatkiša. Preukusne karamele se prave od svežeg kokosa i mese ih rukama. Mekong je mutan što od mulja sa obala, što zbog činjenice da pokušavaju da isuše vodu zbog zemljišta. 

Ove je zemljište tako skupo da retko ko može sebi da priušti kuću. I kada kupe stan, on je obično tako male kvadrature da nema mesta za više prostorija. Zato su sve kuće u Vijetnamu dugačke i uske – najlaške je zavesom pregraditi prostor i napraviti odvojenu prostoriju.

Jedna od najuspešnijih TRAVEL BLOGERKI piše za DNEVNO.RS! Šta sve treba da znate ako želite da posetite DUBAI (FOTO)

Zanimljivosti nikad dosta u ovoj prelepoj zemlji gde mesnate listive aloe vere možete kupiti u marketu! Na kilogram!

Osim toga, Vijetnam je čuven i po uzgajanju bonsai drveta, pa imaju i zanimanje – vrtlar specijalista za ovo drvo. On ukršta jedinke i stvara fenomenalne biljke koje sam do sada videla samo u magazinima!

Vijetnam je svetska prestonica motora! Ne Italija već Ho Ši Min! Na svakom ćošku su motoristi i imaju taksi servis – na motoru! Ako ste u haljinici imaju rešenje i za to! Daju vam male pokrivače kojima možete da se opašete i onda slobodno možete ići u obilazak na motoru. Postoje i čitave modne linije za motoristkinje. 

Pa ko voli… jer ja se ne bih nikada usudila! loading...