JEDNOSTAVNO, A EFIKASNO: Evo kako da očistite brzo CRNE FUGE između pločica

Za čišćenje fuga nisu vam potrebni specijalni proizvodi. Sigurno ih već imate u kuhinji. Probajte i nikad više neće koristiti kupovna sredstva!

kupatilo
pixabay.com

Fuge se vrlo brzo isprljaju i pocrne, pogotovo na podu u kuhinji gde se svašta prolije ili prospe.

Ukoliko želite da im vratite početni sjaj, nije potrebno da kupujete skupa sredstva za čišćenje, potrebna su vam tečnost za pranje wc-a, izbeljivač i tvrda četka za ribanje.

Postupak:

Obavezno koristite rukavice. Zatiim, pomešajte tečnost za pranje wc-šolje sa izbeljivačem, prelijte fuge i ostavite da odstoji oko 10-ak minuta.

Četkom oribajte fuge, pa ponovo mešavinom pređite preko fuga i ostavite da deluje još 5 minuta. Potom, namočite krpu za pranje podova i operite sredstvo s pločica.

Dok ne operete pločice zadnji put nemojte hodati po njima jer je pod veoma klizav. Možete čistiti fuge malo po malo, a ne sve odjednom ukoliko vam je pod neophodan za korišćenje u tom periodu.

Budite pažljiviji neko vreme nakon čišćenja – pod na nekim mestima može ostati klizav. Ako se to dogodi, prebrišite još jednom pod krpom ili samo ta određena mesta običnim papirnim ubrusima.