JEDNOSTAVNO I EKONOMIČNO: Trik za dubinsko čiščenje dušeka uz pomoć JEDNOG SASTOJKA

Dušek na kojem spavate biće besprekorno čist.

dušek
Pixabay.com

Važno je da dušek na kojem spavamo bude čist, zato što na njemu provodimo po 7-8 sati svake noći. Tokom spavanja se znojimo i udišemo sve mirise i čestice prašine iz njega.

Najjednostavniji i najekonomičniji način čišćenja dušeka je uz pomoć sode bikarbone.

Poznata su razna svojstva sode bikarbone zbog kojih se ona smatra gotovo čudotvornom. Medicinska soda bikarbona može poslužiti kao lek protiv nadimanja i kod problema sa varenjem.

Takođe, soda bikarbona se koristi i u kuvanju, a može vam pomoći i da izbelite svoje zube.

Međutim, soda bikarbona je i moćno sredstvo za čišćenje, posebno tokom ribanja rerne, kuhinje, kupatila, a može poslužiti i kao sredstvo kojim ćete svoj dušek u spavaćoj sobi osloboditi prašine i neprijatnih mirisa.

Savet za “suvo pranje” dušeka

Prvo dobro usisajte ceo dušek, a potom pomoću sitne cediljke ravnomerno rasporedite jedno pakovanje sode bikarbone preko cele površine dušeka. Nakon što soda odstoji nekoliko sati, ponovo usisajte dušek.

Što duže soda bikarbona odstoji, rezultati će biti bolji.

Skidanje fleka sa dušeka

Pomešajte jednu supenu kašiku sode bikarbone sa jednom kašikom deterdženta za pranje. Potom u tu smesu naspite 250 ml ključale vode i 4-5 kašika sirćeta.

Smesa koju ste dobili počeće da peni, što je znak da je odmah spremna za upotrebu.

Nanesite sredstvo na flekavu površinu, ostavite ga da deluje 5-10 sekundi, pa ga ukonite važnom krpom.

Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta dok ne dobijete željeni rezultat, ali vodite računa da ne izbelite boju tkanine.