Jednostavno rešenje za problem: Kako se rešiti uraslih dlačica

Nema ništa gore od iziritirane kože nakon brijanja ili depilacije, a pojava urasle dlačice možda je i jedna od najgorih.

Redovan piling pomoći će vam da rešite blaže oblike urastanja dlačica. Preporučuje se da problematična područja mažete preparatom na bazi salicilne ili glikolne kiseline. Za ublažavanje crvenila i otoka dobar izbor je hidrokortizonska krema, piše „Ljepota.ba”.

Ukoliko je vrh dlačice vidljiv, dlačicu nežno iščupajte pincetom. Prethodno dezinfikujte kožu, ali i pincetu. Dovoljno je da ih prebrišete alkoholom. Nemojte pincetom „kopati” ispod kože kako ne biste dodatno pogoršali problem.

Kako biste dugotrajnije rešili ovaj problem, najbolje je da se posvetite prevenciji. Ako koristite brijač, pokušajte da se brijete tako da brijač povlačite niz dlaku, umesto suprotno od rasta dlake. Osim toga, nemojte da zatežete kožu za vreme brijanja.

Problematična područja redovno mažite kremom ili losionom koji sadrži salicilnu kiselinu. Ovaj preparat odličan je i za pripremu kože za depilaciju voskom. Koristite ga redovno nekoliko dana pre tretmana.