Svi volimo sladoled, ali vrlo retko jedemo one koji blagotvorno deluju i na naše zdravlje. Zato vam otkrivamo recept za jedan od najzdravijih sladoleda koje lako možete napraviti sami.

Објава коју дели Vy Poo ? (@vy_poo) дана

Poznato je da se u industrijskim sladoledima nalaze razni pojačivači ukusa i veštački aditivi. Za razliku od njih, sladoled od avokada je izvor vitmanima E i K, kao i mnogih minerala, poput kalijuma i magnezijuma koji se nalaze u plodovima avokada, baš kao i zdrave masti koje podstiču apsorpciju jetre.

Potrebni sastojci:

 
– 2 avokada
– 1/4 šolje meda (sirupa)
– 1/4 šolje punomasnog kokosovog ili bademovog mleka
– malo morske soli
– limeta

 

Način pripreme:

1. Ogulite avokado, izrežite ga na pola i uklonite semenku iz sredine. Potom avokado zgnječite tako da od njega dobijete glatku masu bez komadića i grudvica.

 

Објава коју дели imchris (@tin_o1) дана

2. Dodajte med i dobro promešajte žicom. Smesu stavite u blender. Dodajtekokosovo ili drugo mleko koje koristite, pa zatim i ostale sastojke.

3. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Iz blendera potom smesu prebacite u posudu i ostavite ga u zamrzivač.

Privlačni zeleni sladoled od avokada biće spreman za konzumiranje otprilike nakon šest sati. Po potrebi, pre posluženja sladoled možete ostaviti desetak minuta na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.

Prijatno!