Jelena Dokić ponovo ŠOKIRA JAVNOST: “Uvek sam se osećala kao Australijanka, a otac me je NATERAO DA IGRAM ZA SRBIJU”

Jelena Dokic
printscreen/yt

Ne stišava se bura izazvana serijom stravičnih svedočanstava bivše teniserke Jelene Dokić.

 

Ona je posle šokantne knjige “Nesalomiva”, u kojoj opisuje kakvu je torturu trpela od oca Damira, za BBC iznela niz novih detalja. Jedan od njih odnosi se i na nastupe za našu reprezentaciju.

Naime, ona je australijsku zastavu zamenila jugoslovenskom i za našu Fed kup reprezentaciju odigrala je dva meča.

To uopšte nije bila moja odluka. Volim Australiju i veoma sam zahvalna zemlji koja mi je dala sve što mi je potrebno kada sam sa 11 godina došla kao izbeglica. Volela sam da igram za Australiju i osećala sam se potpuno kao Australijanka, a on mi je to oduzeo. Imala sam samo 17 godina. Naterana sam da to učinim i objavim javno, čemu sam se potpuno protivila, prenosi “B92” reči Dokićeve.

Devojka rođena u Osijeku otkrila je da je jedne noći, nekoliko meseci pošto je svu zaradu prepisala ocu, napustila dom sa samo jednim koferom i torbom sa reketima. Bilo joj je zabranjeno da razgovara sa mlađim bratom nekoliko godina, zbog čega je 2008. razmišljala da naudi sebi.

Ostavila sam brata, koji je osam godina mlađi, tada je imao samo 11, zbog čega sam osećala veliku krivicu, a sve je to bila očeva zasluga. Pet, šest godina mi nije dozvoljavao da razgovaram sa njim i to mi je bilo izuzetno teško. Osećala sam se krivom, iako sam uradila dobru stvar, pošto je on konstantno činio da se osećam bezvrednom. Izgubila sam mnogo samopouzdanja i vere. Čak i kada sam napustila kuću, i dalje je pravio pakao od mog života. Mislila sam da će svima biti bolje da nisam tu, želela sam samo normalan život i mogućnost da na miru igram tenis – rekla je Jelena Dokić.