Jelena Đoković: I meni su ukrali patike devedesetih!

Mada se svašta spekulisalo, od toga da je ćerka vlasnika inostranih kompanija do priče da joj je otac uticajni diplomata, ali ispostavilo se da je sudbina novopečene supruge Novaka Đokovića slična onoj koju deli većina dece koja potiče iz nekadašnjeg srednjeg sloja.

Koliko je delila sudbinu svih građana Srbije, svedoči i činjenica da su Jeleni Đoković, do skoro Ristić, tokom devedesetih na ulici ukrali patike.

– Stvarno sam se vratila kući bosa. Tada sam imala svoju simpatiju i on me je na krkače nosio da se ne isprljam. Išla sam na bazen 25. maj i to se dogodilo u povratku – rekla je ona.

Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerica. Sigurno joj nije bilo lako i smetala joj je zadimljena atmosfera, ali je zbog krajnjeg cilja koji je sebi zacrtala uspela sve da izdrži.

Ipak, njena priča sa slavnim sportistom počela je mnogo pre nego što je on postao heroj nacije i najbolji igrač na ATP listi. Upoznali su se pre devet i po godina, a spojila ih je ljubav prema tenisu. I ona se, kao i Novak, u detinjstvu bavila tim sportom, ali je kasnije prešla na atletiku kako bi dobila sportsku stipendiju i svoje obrazovanje nastavila u inostranstvu.

“Trenirala sam tenis čitavu osnovnu školu pa otud datira i moje poznanstvo sa Novakom, ali posle sam nastavila da se bavim atletikom. Sestra i ja želele smo da odemo u inostranstvo, a jedan od načina da to ostvarimo bio je da dobijemo sportske stipendije jer nismo želele da opteretimo roditelje sa tako velikim troškovima. Na kraju, ipak nam nisu dodeljene sportske već akademske stipendije. Sestra je prva otišla i to je za mene predstavljao veliki šok jer sam za nju izuzetno vezana. To se nije promenilo, ali život nas je srećom ponovo spojio i sada radimo zajedno. Mojoj majci to je bio strašno. Ona nas i dan-danas ne prati na aerodrom, samo nas dočekuje”, ispričala je Jelena gostujući u emisiji TV lica – kao sav normalan svet, autorke Tanje Peternek Aleksić.