Jelena Karleuša bi trebalo da plati 200.000 evra za ukradene kompozicije

Naša pop diva na optuženičku klupu i pred sudijom zbog obrade grčkih kompozicija bez dozvole nadležnih.

Jeleni Karleuši će Izraelci tražiti odštetu od 200.000 evra. Grčka kompanija „Media Men Group Music Publishing Ltd” je važeći zastupnik originalnih pesama „Mikrofon” i „Savršen zločin”. Oni tvrde da naša pevačica nije dobila odobrenje za korišćenje i adaptaciju hitova. 

Kao licencni zastupnik navedene grčke kompanije u Srbiji, „Ricom Publishing” štiti autorska prava originalnih pesama. Kako Blic saznaje planiraju da tuže Karleušu nakon što su već pokušali vansudsku nagodbu. Oni su se odlučili za ovaj korak zato što ne mogu da je pronađu ni na jednoj njima poznatoj adresi.

– Autor melodije ima pravo da proda melodiju većem broju izvođača na drugim tržištima. U nedostatku kvalitetnih melodija domaćih kompozitora, dešava se da Jelena kontaktira sa stranim autorima, koji komponuju posebno za nju ili joj ponude svoje već objavljene melodije. Takođe se dešava da se Jeleni dopadne neka melodija, za koju naknadno vrlo jednostavnom procedurom tražimo dozvolu od autora, uz uslove koji obezbeđuju obostrani interes. Ovo je u skladu sa propisima. Sa svim kompozitorima, s kojima je Jelena sarađivala, imamo ugovor i oni su potpisani na albumu kao autori. Na albumu “Diva” neke numere su nastale u saradnji sa stranim hitmejkerima kojima je bila čast da Jeleni poklone svoje melodije – za Blic kaže PR menadžer Jelene Karleuše.

On tvrdi da su te numere bile poklon Jeleni i da ništa od ovih navoda nije istinito. Povodom ovih optužbi oglasila se i pevačica gde je iskritikovala novinare i njihovu profesionalnost.

 

Jelena je na svoj svojstven način izvređala mnoge novinare i još jednom naglasila da su svi navodi laž.

 loading...