JELI STE LUK, A IMATE VAŽAN SASTANAK? Četiri namirnice koje instant neutrališu zadah

Ako luk volite ali ga izbegavate da ne biste imali zadah od kog će bežati vaši ukućani, opustite se. Tu su namirnice koje uskaču u pomoć.

Luk
Pixabay.com

Zeleni čaj

Zahvaljujući tome što je bogat polifenolom, moćnim antioksidantom – sprečava razvoj bakterija u usnoj šupljini.

Jabukovo sirće

U šoljicu vode dodajte pola kašičice jabukovog sirćeta i grgućite. Ne samo da ćete imati prijatan osećaj u ustima, već ćete se i rešiti  ukusa luka koji imate na jeziku.

Mleko

Masnoća u mleku neutrališe sumpor koji se nalazi u luku, dok voda iz mleka deluje kao sredstvo za ispiranje usta. Punomasno mleko je delotvornije od obranog jer sadrži više masnoće.

Začini

Žvakanje celih semenki komorača ili anisa pomaže u eliminaciji naprijatnog zadaha.