JELO ZA SVAKO GODIŠNJE DOBA: Rolnice od povrća (RECEPT)

rolnice
print screen/youtube

Rolice poslužite u bilo koje godišnje doba uz umak od jabukovog soka, soja sos i tabaska.

 

1. Papriku, mladi luk i tikvice narežite na trake, ispecite na ulju, dodajte začine po želji i ohladite.

2. Šargarepu skuvajte, ohladite i isecite na trake.

3. Povrće izmešajte, pospite parmezanom i sve dobro promešajte.

4. Tanko testo isecite  na kvadrate. U sredinu stavite 2 kašičice mešavine od povrća.

5. Ivice testa premažite jajetom. Krajeve testa savite, a zatim zarolajte. Isto to učinite sa preostalim testom i povrćem.

6. Pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane oko 2 minuta, a zatim ih stavite na upijajući papir.

7. Uz njih poslužite umak, a pripremićete ga tako što ćete u činiji pomešati sok od jabuka, soja sos i tabasko.

Sastojci:

– 200 g sveže paprike

– 1 vezica mladog luka

– 300 g tikvica

– 2 kašike ulja

– 1 kafene kašike soli/papra/slatke crvene paprike

– 200 g šargarepe

– 1 kašika parmezana

– 300 g tankog testa za savijače

Umak:

– 100 ml jabučnog soka

– 5 kašika soja sosa

– nekoliko kapi tabaska