JER U NJOJ ŽIVOT JE LEP: Ovih šest destinacija u ITALIJI svako mora barem jednom da poseti!

Italija je raj za svaki tip putnika. Šarmantni, živopisni, avanturistički, istorijski gradovi... Zapravo, najteži deo puta je odabrati gde da odete. Pročitajte u nastavku koja mesta za života ne treba propustiti u Italiji.

rim
Pixabay.com

Ćinkve tere – šarm starog sveta

Ovo fotogenično parče zemlje je i dom jednog od najvećih nacionalnih parkova u Italiji. Borgo Antiko je jedno od najromantičnijih mesta na ovoj rivijeri. Prepun restorana, štandova sa sladoledima, crkvama, trgovima, Borgo Antiko je obavezno stajalište na vašem putu po severnoj Italiji. Isprobajte lokalna i egzotična vina i sireve, ma nećete poželeti da odete!

Rim – gde svi putevi vode

Rim nije izgrađen za dan i trebaće vam više od jednog dana da osetite ovaj vanvremenski grad. Pravi kolaž trgova, pijaca i istorijskih znamenitosti od neprocenjive vrednosti. Ubacite novčić u Fontanu di Trevi, divite se Koloseumu i uživajte u savršenom espresu ili sladoledu pre nego što popodne provedete u kupovini u Kampo de Fioriju ili Ulici Veneto. Razmislite i o turi „Wake up the Vatican“ tokom koje ćete obići najposećeniji lokalitet Vatikan.

Firenca – prestonica hrane

Jedan od najromantičnijih evropskih gradova, Firenca je obavezna za svakog ko voli dobru hranu, arhitekturu koja oduzima dah i muzeje svetske klase. Posetite Forte de Belvedere, odakle ćete gledati Firencu kao na dlanu, kuću Dantea Aligijerija, baziliku, vrtove Katarine Mediči, ali i dobro poznate restorane, vinarije. Nikako, ama nikako ne zaboravite na sladoled.

Sorento – toliko lep da boli

Biser Mediterana, istorijska oblast koju odlikuje drveće limuna i aroma jasmina. Dok ste tamo okupajte se na plaži Bagni della Regina Giovanna, uvučenoj u stenama tako da pravi prirodnu lagunu smaragdne boje. Dođite ranije kako biste izbegli gužve! Kad se osušite uputite se na ručak u L’Antica Trattoria, klasični italijanski restoran u kome ćete uživati u morskoj hrani. Ne propustite istorijske lokalitete, uključujući katedralu u Sorentu, Duomo dei San Filippo e giacomo i Chiesa di Sant’Anna.

Milano – istorija i moda

Kosmopolitski grad za biznis i inovacije. Milano je najbolji grad za upoznavanje italijanske kulture i noćnog života. I nije namenjen samo onima koji su modni zavisnici. Tu je i banka iz 19. veka koja je danas postala Gallerie d’Italia Piazza Scala. Restoran Taglio, idealan za večernje sastanke, koji se nalazi duž kanala, a posetioci ga na TripAdvisoru opisuju kao „čisto savršenstvo“.

Venecija – popularna s razlogom

Jer Veneciju jednostavno ne možete zaobići. Najneobičniji grad na svetu, koji opstaje vekovima i privlači sve više turista. Nešto slično ne postoji nigde, a osim svih dobro poznatih lokaliteta čak i onima koji je nikada nisu posetili, savet je da odvojite samo jedno ili dva noćenja, što vam je i više nego dovoljno za obilazak Venecije.loading...