Jeste li čuli za OBRNUTU PLETENICU? Napravite je sami za DVA MINUTA! (TUTORIJAL)

Kako bismo vam približili moderne trendove u oblasti frizura, pripremili smo vam serijal tutorijala sa pletenicama koje su danas veoma popularne. Uz ove detaljne korake sa slikama i objašnjenjima i vi ćete lako i brzo moći da savladate različite pletenice i da uživate u svim prednostima i lepotama ispletene kose.

“Obrnuta” pletenica

U ovom tutorijalu vam prikazujemo još jedan klasik umetnosti pletenja. U pitanju je obična pletenica koja se plete “obrnuto” tj. na drugu stranu u odnosu na običnu.

Umesto pletenja pramenova kose jednog preko drugog, u ovom stilu pletenja pramenovi se pletu jedan ispod drugog.

1. Kao i kod obične pletenice, prvi korak je da podelite kosu na tri dela.

 

2. Krajnji desni pramen kose prebacite ispod srednjeg pramena u sredinu.

 

3. Zatim prebacite krajnji levi pramen ispod srednjeg u sredinu.

 

4. Ponavljajte naizmenično 2. i 3. korak do željene dužine. Pri tom pazite da vam se pramenovi ne zamrse.

 

5. Kada završite pletenje do željene dužine učvrstite gumicom na kraju i vaša pletenica je gotova!

 

Proširena “obrnuta” pletenica

Obrnutoj pletenici, baš kao i običnoj, možete dodati na volumenu i pri tom postići zanimljiv izgled brzo i jednostavno. Počinje se od obrnute pletenice koju možete isplesti na gore prikazani način.

  1. Uhvatite pletenicu za kraj, odnosno za gumicu na kraju pletenice i povucite lagano ka “napolje” prvi preplet sa desne strane.

 

2. Zatim povucite ka “napolje” prvi preplet sa leve strane i dalje pridržavajući pletenicu za gumicu na donjem kraju.

 

3. Nastavite da ponavljate naizmenično prvi i drugi korak dok ne dođete do kraja pletenice i ne budete zadovoljni njenim izgledom.

 

Prikazana pletenica predstavlja jednostavan i brz način da malo “unapredite” običnu kiku, pri čemu je sam postupak pletenja vrlo sličan. Isprobajte je i sigurno ćete biti zadovoljni rezultatom i pronaći ćete razne načine da je uklopite u svoj izgled, bilo da je u pitanju dnevna, opuštena ili večernja, svečana prilika.