JESTE LI ZA ŠOLJU ROMANTIKE? Zagrejte svoj dom SAVRŠENOM SVEĆOM koju ćete sami napraviti!

Sveća u šolji
Instagram.com/the.secret.library

Napravite vintidž čajne sveće, koje će nadražiti sva čula i ispuniti svaki dom najromantičnijim aromama.

 

Vintidž čajne sveće nadražiće sva čula i ispuniti svaki dom najromantičnijim aromama, a poslužiće i kao savršen ukrasni komad u prostoriji.

 
Rasparenim ili okrnjenim bakinim šoljicama za kafu mesto nikako nije u kontejneru, već na komadu nameštaja gde će pleniti svojim šarmom ukoliko joj ulijete novi život.

Šoljice napunjene voskom sa umetnutim fitiljom i nekoliko kapi mirisnog, eteričnog ulja idealne su za ukras za predstojeće zimske dane. Jednostavno, kupite pakovanje voska u boji, istopite ga u staroj džezvi sa nekoliko kapi eteričnog ulja ili omiljenog parfema.

Za to vreme pripremite kratak fitilj, koji ćete obmotati oko olovke i postaviti ih na sredinu šoljice, tako da olovka bude oslonjena na ram same šolje. Naspite istopljeni vosak i sačekajte da se stegne, nakon čega ćete lagano izvući olovku i ispraviti gornji deo fitilja, koji viri iz već formirane sveće.

Kaže se da sveće imaju memoriju. Prvi put kada zapalite sveću, dozvolite joj da gori sat do dva. Pobrinite se da se istopi ceo gornji sloj sveće. Kada to učinite, vosak će se čvrsto zalepiti na stranama šolje. Ovo sprečava tuneliranje koje može potopiti fitilj. Ukoliko budete dovoljno vešti, ovo može biti i sjajan poklon za one koji vole vintidž i jedinstvene predmete.