Jeste li znali da uz pomoć čačkalica možete da ispržite kobasice?

Njima smo navikli da čačakamo zube posle jela, ali one imaju i drugu namenu...

Da vam supa ne iskipi…

Svima se bar jednom desilo da stavite šerpu na najjaču vatru i da vam supa iskipi. Da vam se to ne bi dešavalo, stavite čačkalice između poklopca i šerpe. Ovako će para moći da izlazi, pa vam se neće desiti da krpom skupljate supu sa šporeta.

Za brže lakše pečenje krompira

Kada spremate krompir u mikrotalasnoj, napravite mu noge od četiri čačkalice kako bi se brže ispekao i kako bi sa svih strana bio ravnomerno pečen.

Lako očistite telefon

Kada se prljavština i prašina uvuku između tipki vašeg telefona, potopite čačkalicu u alkohol i očistite ih. Primenite ovo kod svih mesta koje je teže dosegnuti.

Kobasicu ispržite podjednako

Pošto se kobasice same od sebe uvijaju, teško ih je ispržiti ravnomerno po celoj površini. Zato povežite dve kobasice čačkalicama. To će ih držati u mestu i lakše ćete ih okretati.

Moći ćete da nanesete šljokice

Ako su vam spale šljokice sa omiljene kape, rajfa, trake za kosu, zalepite ih lepkom koji precizno možete naneti samo čačkalicom.