Jeste teško, ali uz pomoć OVOG TRIKA napravićete savršenu riblju kost za PET MINUTA (TUTORIJAL)

Verovatno najpopularnija pletenica i po mnogima jedna od najlepših – riblja kost, tema je našeg današnjeg tutorijala. Idealan je izbor za sve prilike i za sva godišnja doba, a može se kombinovati i plesti na različite načine kako bi se napravile interesantne i lepe frizure.

 

Riblja kost

Za početak ćemo vam prikazati „osnovnu” riblju kost od cele kose. Kada savladate ovu pletenicu, moći ćete da napravite čitav spektar zanimljivih izgleda poput „mini” varijante koju ćemo vam prikazati u daljem tekstu.

Ukoliko nikada niste pokušali da napravite riblju kost, može vam delovati komplikovanije nego što jeste. Samo pratite priloženo uputstvo i sigurno ćete uz malo prakse postati pravi profesionalac.

1. Uzmite pramen kose sa čela i podelite ga na tri dela.

 

2. Kao kod osnovne pletenice, desni pramen kose prebacite preko srednjeg u sredinu.

 

3. Zatim prebacite levi pramen preko srednjeg u sredinu.

 

4. Nakon toga desnom pramenu dodajte pramičak sa desne strane od kose koja je puštena pa ih onda zajedno prebacite preko srednjeg pramena.

 

5. Zatim levom pramenu dodajte pramičak puštene kose sa leve strane, spojite ih i prebacite preko srednjeg pramena. Nastavite da pletete dodajući krajnjim pramenovima puštenu kosu.

 

6. Kada dodate svu puštenu kosu, vežite gumicom rep ili nastavite da pletete ostatak kose u običnu pletenicu.

 

„Mini” riblja kost

Riblju kost možete na različite načine da iskoristite za kreiranje različitih frizura. Jedan način da brzo napravite frizuru i malim detaljem promenite izgled je pravljenje male riblje kosti od dela kose na čelu.

1. Uhvatite pramen kose na čelu sa leve ili desne strane u zavisnosti od toga na koju stranu želite da vam ide pletenica i sa koje strane vam je lakše da pletete. Usmerite pramen na tu stranu i podelite ga na tri dela.

 

2. Krenite da pletete duž linije čela, na gore prikazani način uzimajući male pramenčiće sa desne i leve strane i dodajući ih desnim i levim pramenovima pletenice.

 

3. Kada ste zadovoljni izgledom svoje mini riblje kosti, vežite gumicu ili ispletite do kraja kao običnu pletenicu.

 

Pored prikazane mini varijante, možete upotrebiti riblju kost za kreiranje najrazličitijih frizura, a njihov izgled, složenost i jedinstvenost zavisi samo od vaše mašte.