JEZIVO PRIZNANJE SRPSKE TENISERKE: “Tata me je pljuvao i tukao do krvi!”

tenis
pixabay

"Damir me je toliko batinao da sam jednom pala u nesvest, a nazivao me je kurvom i droljom", navela je bivša teniserka u autobiografiji.

 

Jelena Dokić (34), nekada četvrta teniserka sveta, nije krila nikada da ju je otac Damir fizički zlostavljao na početku karijere, ali sada je otišla korak dalje i otkrila kakve je traume preživela kao dete.

Australijski “Dejli telegraf” u nedelju 12. novembra objaviće Jeleninu autobiografiju pod nazivom “Nesalomiva”, a dan ranije je dat kraći uvod u priču.

Moja priča nije bajkovita, ali ne želim da me iko žali, štaviše, mislim da sam srećnija od mnogih – počela je Jelena.

Dokićeva u knjizi navodi kako ju je otac šibao, tukao, šutirao i pljuvao kada je počela da se bavi tenisom, sa samo šest godina.

Baš me je gadno tukao. Počelo je od prvog dana kada sam uzela reket u ruke, a onda se otelo kontroli. Batinanje je bilo skoro svakodnevno, a teško mi je bilo i emotivno. Nije to samo fizički već je i mentalni bol, to me je najviše bolelo. Kada imate 11 ili 12 godina i čujete tako strašne stvari, mnogo je teško – piše u Jeleninoj autobiografiji.

Najgore je bilo posle poraza u prvom kolu na turniru u Kanadi 2000. godine. O tome Jelena piše:

To mi je užasno sećanje, to ću pamtiti dok sam živa. Onesvestila sam se. Tukao me je strašno. Što bolje sam igrala, on je bio sve gori.

Kako se dodaje u tekstu “Dejli telegrafa”, optužbe Dokićeve uključuju još i prebijanje kožnim kaišem, nekada zbog slabog treniranja, nekada zbog poraza ili očevog lošeg raspoloženja. Takođe, Jelena će opisati kako ju je Damir pljunuo u lice, čupao za kosu i vukao za uši, šutirao cokulama, ostavljajući je krvavu i u modricama.

Bilo je, dodaje Jelena, i verbalnih uvreda. Damir ju je, navodno, nazivao najgorim imenima, govorivši joj da je kurva i drolja.

Ne mrzim oca nakon svega. Pokušala sam da izgladim stvari, ali nije lako. Mislim da on ne razume šta mi je napravio, niti je spreman da podnese odgovornost. Teško je naći zajednički jezik sa njim. Ili je po njegovom, ili nikako – zaključila je Dokićeva.