JOŠ 10 ULAZNICA ZA FINALE: Knez nastupa u drugom polufinalu Evrovizije

U drugoj polufinalnoj večeri takmičenja za pesmu Evrovizije publici će se predstaviti takmičari iz 17 zemalja. Mesto u finalu 60. po redu Eurosonga pokušaće da izbori predstavnik Crne Gore, Nenad Knežević Knez.

 

Nakon uzbudljive prve polufinalne večeri u Beču, kada je i srpska predstavnica Bojana Stamenov digla publiku na noge i izborila mesto u finalu Evrovozije, večeras će predstavnici iz još 17 zemalja pokušati da obezbede plasman u završnicu takmičenja.

Među učesnicima drugog polufinala je i predstavnik Crne Gore, Nenad Knežević Knez, koji nastupa 4. po redu sa pesmom „Adio”.

 

Kneževu kompoziciju napisao je srpski pevač i kompozitor Željko Joksimović, koji je do sada i sam bio nekoliko puta uspešan na Evroviziji, kao izvođač ili tekstopisac.

 

Ono što je zanimljivo jeste da će Knez pesmu otpevati na maternjem jeziku, za razliku od većine takmičara, koji su pevali na engleskom.

Pored Crne Gore, mesto u finalu Evrovizije pokušaće da obezbede: Litvanija, Irska, San Marino, Malta, Norveška, Portugal, Češka, Izrael, Letonija, Azerbejdžan, Island, Švedska, Švajcarska, Kipar, Slovenija i Poljska. 

 

Pravo da glasaju u drugom polufinalu ima publika zemalja koje se večeras takmiče i članovi žirija iz Australije, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Italije.

Prenos uživo možete pratiti ovde.