Josipa Lisac poslala poruku pred koncert: Biće to lep koncert zahvaljujući Beograđanima (VIDEO)

Josipa Lisac
Promo

Muzička diva Josipa Lisac pozdravila je video porukom beogradsku publiku koja će doći na njen koncert 14. februara u Sava centru, gde na Dan zaljubljenih proslavlja 50 godina karijere.

 

– Lepa su ta druženja kroz dugi niz godina. Sećam se prvog koncerta u Beogradu, u Domu omladine ’67. godine. Imala sam 17 godina. Ništa se od onda nije pomenilo. Nikakve uzvišenosti, nikakve pompeznosti, ovo će opet biti jedan lep koncert. Što je najvrednije – za to ste zaslužni vi, jer da nema vas, da nema te ljubavi i razumevanja, ni koncerata ne bi bilo – poručila je Josipa.

Pored Beograda, Josipa Lisac će 50 godina karijere proslaviti i koncertom 26. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Unikatna pojava muzičke scene – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila – Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom. Prepoznatljiva i po hitovima kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”…

– U tih 50 godina meni je apsolutno najepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najlepše pesme koje žive i danas.

– Napravio je antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973) i autor je dve rok opere ‘Gubec Beg’ (1975) i ‘Grička vještica’ (1979). Napravio je sve moguće hitove kao ‘Magla’, ‘Danas sam luda’… To su najljepši trenuci, na to sam ponosna –  kaže Josipa.

Ulaznice za koncert povodom 50 godina karijere Josipe Lisac 14. februara u Beogradu koštaju 1.400, 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara preko mreže Eventim i na blagajni Sava centra.