Jubilej: 25 godina ATHEIST RAPa 8. novembra u Božidarcu i specijalni gosti!

Grupacija Atheist Rap će u sklopu svoje turneje, kojom obeležava četvrt veka neprekidnog postojanja i rada, održati svoj prvi klupski koncert ove godine u Beogradu.

Pored izbora najvećih hitova iz prethodnih 25 godina benda, publika će biti u prilici da čuje i nekoliko pesama koje će se naći na novom studijskom albumu, čije se izdavanje očekuje narednih meseci. Ovo će Atheist Rap-u biti 37. nastup ove godine, tako da se može reći da su očuvali status jednog od koncertno najaktivnijih bendova u regionu.

Kao gosti Atheist Rapa na ovom koncertu nastupiće beogradski bend Prljavi dripci i mladi pank bend iz Obrenovca UZG (U zmajevom gnezdu).

Ulaznice su dostupne u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat), i to:

– prvih 100 ulaznica dostupno je po pretprodajnoj ceni od 400 dinara,

– nakon čega će cena iznositi 500 dinara,

– odnosno 600 dinara na ulazu u CZK ,,Božidarac” na veče koncerta.

Pank-rok grupacija ATHEIST RAP osnovana je davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom ,,Maori i Crni Gonzales” 1993. godine. Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma ,,Wartburg limuzina” ih ,,dovozi” na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.

Sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.

Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale po bivšoj Jugoslaviji, a binu su delili i sa bendovima kao što su: NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, Green Day… Svirali su na najvećem britanskom punk festivalu Rebellion u Blekpulu i u kultnom klubu Barfly, u Camdenu, u Londonu.

Do sada iza sebe imaju pet studijskih albuma, jedan best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.

PRLJAVI DRIPCI su sve mlađi i perspektivniji beogradski pank bend koji se približava sopstvenom jubileju od deset godina nepromenjenog sastava. Nedavno je u Socijala studiosu snimljen njihov šesti ,,Qltni album”, a publika iz aktuelnih pesama može da sazna šta sve zaboli zbog čudne bolesti, ko su pseudočobani, kako je to kad iz srca pršti gnoj i druge zanimljivosti iz poslednjih avantura. Uplašite se, puknite od smeha, zbunite se i promenite sebe i životnu sredinu!

U ZMAJEVOM GNEZDU (UZG) je obrenovački pank bend osnovan 2008. godine sa namerom da svira obrade omiljenim ih pank bendova. Tokom 2012. godine u Socijala studiosu snimili su svoj debi „Smrt Fašizmu – Sloboda Čelik 2:0″, koji su objavili iste godine. U isto vreme objavljen je i prvi pravi video spot benda, za numeru „Ledena Medena”.

Bend se trenutno nalazi u fazi stvaranja hitova za drugi dugometražni album.loading...