KAD PRIJATELJSTVO PRESRASTE U NEŠTO VIŠE: Evo na šta sve treba da budete spremni

Veza s najboljim prijateljem je s jedne strane vrlo primamljiva ideja, s obzirom na to da su najbolji prijatelji najčešće osobe koje znaju svaku verziju naše ličnosti, razlog svakog nervnog sloma, te kako da nas nasmeju i u najtežim trenucima. Ova osoba je uz vas kad god vam je potrebna, a nema puno boljih osećaja od osećaja sigurnosti i voljenosti.

Ljubav
Foter/LyndaSanchez / photo on flickr

No, da li to znači da je veza s vašim najboljim prijateljem ispravna odluka? Da li ste sigurni da želite njega zbog njega samog ili samo zbog načina na koji vas tretira? Da li ste zaista zaljubljeni u tu osobu?

Neki stručnjaci kažu da je veza s najboljim prijateljem ključ za pronalazak srodne duše i dug i srećan život, a drugi govore da je to najveća greška koju možete da napravite zato što na taj način gubite jednu od najbitnijih osoba u svom životu.

Pa, šta je onda ispravna odluka u ovoj situaciji? Predstavlčjamo vam spisak stvari o kojima bi trebalo da razmislite, pre nego što donesete konačnu odluku.

1. Seks menja sve

Da li ste nekada upoznali muškarca (ženu) koji vam je bio jednostavno neodoljiv, ali je u krevetu bio totalno druga priča? Možete li da zamislite najboljeg prijatelja u toj situaciji? Jeste li sigurni da takve stvari možete da “obavite” bez neugodnosti? Takođe, nemojte zaboraviti da “prijatelji s povlasticama” retko završe kao samo prijatelji ponovno.

2. Mogućnost da ga izgubite zauvek

Ako ste ikada izgubili prijatelja, znate koliko je to bolno, čak i više nego prekid s dečkom. Kada jednom uđete u vezu s prijateljem, ako raskinete, male su šanse da ćete zaboraviti sve što ste prošli u vezi i ponovo početi da se doživljavate samo kao prijatelji.

3. Previše zna o vama

Prošao je s vama krizu slomljene štikle na cipeli na poslu, uvek ga zovete živčanim glasom sa 100 problema kako bi vam pomogao, zna ko vam se sviđa i zašto, a prilikom poslednjeg ciklusa iznenadio vas je čokoladnim kolačićima. Njegova uključenost u svaki aspekt vašeg života je neporeciva, ali sada zamislite kako bi to izgledalo u vezi. Vaši najbolji prijatelji znaju najviše o vama i to je ok, no u vezi je potrebna doza misterioznosti, barem u početku.

4. Više nemate najboljeg prijatelja

Ako ste u vezi s njim, kome onda možete da poverite problem? Setite se koliko vam znače sigurnost i uteha koju vam pružaju saveti najboljeg prijatelja, a sada zamislite kako to nestaje zato što ste s tom osobom u vezi. Ne zaboravite da više ne možete da se posvađate i pomirite na brzinu s njim, zato što će to povući mnogo problema za sobom.