KAD STRAST IŠČEZNE: Tri najčešća razloga zbog kojih se veze gase

Za mnoge parove romantična ljubav više nije prioritet...

Raskid
pixabay.com

Za mnoge bračne parove romantična ljubav više nije prioritet jer strast lagano iščezne.

Predivno je videti parove kako uživaju u strastvenom ljubljenju sa savršenom koncentracijom gde god se nađu, potpuno zanemarujući ko je oko njih. Oni se požudno spajaju s međusobnom energijom, što ubrzava proizvodnju hormona sreće.

Nažalost, većina ljubavnika koji su zajedno više od dve ili tri godine izbegavaju francusko ljubljenje i zamenjuju ga usputnim poljupcima. Zašto se to događa? Zašto se ljudi prestaju francuski ljubiti, posebno nakon braka?

Previše su zauzeti. Bračni život može postati velika žurba. S vremenom se parovi ne žele zamarati francuskim ljubljenjem jer imaju brze živote i često su umorni. Takođe, mogu misliti da je veza dovoljno čvrsta pa smatraju da u nju ne moraju toliko da ulažu kao pre. Oni racionalizuju kako francusko ljubljenje oduzima više energije od običnog poljupca u obraz ili površnog ljubljenja usana. Više se ne sećaju koliko francusko ljubljenje budi strasnu energiju i dublju povezanost.

Osećaju da ih partner ignoriše. Drugi razlog je taj što je možda jedan od vas ili ste oboje stvorili distancu koja guši vašu energiju. Žena je posebno osetljiva zbog toga što je partner “ne vidi”. U početku se parovi često i strastveno ljube i uživaju u dubokim zagrljajima. Francuski poljubac često prethodi s*ksu. Ali, ako uđete u rutinu, strast počinje da se smanjuje. Parovi se više ne trude…

Ne mogu izraziti ono što žele. Treći razlog zbog kojeg mnogi parovi prestaju s francuskim ljubljenjem jeste taj što se jedan ili oba partnera osećaju neshvaćenima i nemaju komunikacijsku veštinu da izraze svoje potrebe i želje. Strast se ne može kretati kroz tvoje vene ukoliko ne postoji potpuna sloboda da budeš ono što jesi i izraziš sebe – da imaš onakvu slobodu kakvu ste davali jedno drugome kad ste se upoznali. Kako bi se dogodilo francusko ljubljenje, vaše se energije moraju odblokirati i slobodno kretati. Kako izjavljuje John Grey u knjizi “Muškarci su s Marsa, a žene s Venere”, većina muškaraca voli izravnu komunikaciju, a većina žena voli cirkularni način komunikacije. Kad se muškarci povuku u svoju pećinu da bi se ohladili, kod žena buja problem u njihovim glavama.

U početku je romantično povezivanje jednostavno, ali kasnije, kako život postaje složeniji, važno je pronaći vremena za komunikaciju i izražavanje svojih želja. Kad postoji jasna komunikacija, postoji i strast. Ako je komunikacija jasna i neprestana, ogorčenje – jedan od ubica ljubavi – se ne razvija.  Nađi vremena za francusko ljubljenje. To je dobro za tvoju dušu.