KADA JE PRAVO VREME? Evo šta kažu “stručnjaci” – da li KAFA pije SAMO UJUTRU?

Da li postoji najbolje vreme za šoljicu kafe? Isto kao što ne postoji najbolje okruženje i najbolje društvo za naš omiljeni ritual, ili najbolji način da uživate u njenom savršenom ukusu u mirisu, tako i doba dana nije ograničavajući faktor. Užitak u sveže mlevenoj kafi nije rezervisan samo za jutro – u ovoj tematici možda nema puno pravila, ali zato ima mnogo lepote u svakom trenutku.

Promo

Da li ste od onih kojima čak ni opuštajući trenuci na putovanju, nisu kompletni bez bogate arome omiljenog napitka? Šta je sa onim lenjim popodnevnim časovima koja željno iščekujete, jer vas jednostavno mame mirisom iz šoljice? Ako u potpunosti razumete uživanje u ovim momentima, i već ste počeli da sanjarite o njima – bez brige, niste jedini.

Izgleda da je kafa skrivena unutar svakog rama naše savršene slike sa odmora, u svakom kutku radnog dana i u svakom njegovom kraju, da nas dočeka, isprati i da podršku kada je ona najpotrebnija.

Međutim, jedan trenutak se posebno izdvaja – ritual popodnevne kafe. To je ona šoljica sveže mlevene kafe koju željno očekujemo tokom celog dana – ona kojoj se prepuštamo kada je veći deo dnevnih obaveza gotov, kada je pritisak koji nosimo na ramenima popustio, i kada se radujemo osmesima koje smo žudeli da vidimo. Većina nas ovu kafu pije u društvu – sa prvom komšinicom dok „pretresa“ aktuelnosti, sa najboljim prijateljem ili partnerom – ali nekada u njoj uživamo i sami, bistreći i preslažući svoje misli dok ne budu u savršenom redu.

Ovaj lagani ritual unosi sigurnost u našu svakodnevicu, i štiti taj poseban trenutak od bilo kakve užurbanosti ili hitnih obaveza. On je deo dana koji odvajamo samo za sebe, nedodirljiv, kada se prepuštamo svojim čulima i istovremeno spremamo za nastavak aktivnosti. Popodnevna kafa na nas često ima okrepljujući efekat – koliko zbog svog savršenog ukusa i arome, toliko i zbog svog značenja, koje govori – ovo je vreme za mene, kojem se u potpunosti predajem.

Uživanje u mirisu i ukusu prave, sveže mlevene kafe nastavlja da obeležava najlepše delove naših dana. Bilo da je pijete vrelu, tek zakuvanu, ili kad se malo ohladi; sa kašičicom šećera ili potpuno gorku; u nekoliko gutljaja ili polagano – pravila za uživanje ne postoje! Zato se slobodno uvalite u omiljenu fotelju ili zauzmite ugao sobe za koji svi znaju da je vaše mesto za odmor, zakuvajte sebi kafu baš onako kako volite, i prepustite se jedinstvenom ugođaju.

Pravo je vreme za kafu!