KADAR – NEVERA: Nosi tetovaže, ima 7 godina i diže 80 KILOGRAMA KO OD ŠALE (VIDEO)

Rori Van Ulft (7) iz Otave, visoka je 120 centimetara i dizanjem tegova počela je da se bavi pre dve godine, nakon što je bila primećena na časovima gimnastike.

instagram.com/roryvanulft

Rotri je nedavno krunisana titulom američke državne prvakinje u dizanju tegova u kategoriji mlađih od 11 i 13 godina koji podižu do 30 kilograma, što je čini najmlađom američkom omladinskom državnom prvakinjom u istoriji, a njen otac Kejvan je otkrio: “Bilo bi pošteno reći da je Rori najjača devojčica na svetu”.

View this post on Instagram

A post shared by Rory van Ulft (@roryvanulft)

“Njena sigurnost svima nam je glavni prioritet. Pažljivo i metodično napreduje u treninzima za oba sporta”.

Rori nije samo najjača sedmogodišnjakinja na svetu, već je verovatno i najjača sedmogodišnja devojčica ili dečak koji je ikada tvrdi njen otac.

Devojčica sebe pre svega vidi kao gimnastičarku. Vežba devet sati nedeljno gimnastiku, a četiri sata nedeljno na dizanje tegova.

View this post on Instagram

A post shared by Rory van Ulft (@roryvanulft)

“Više volim gimnastiku od dizanja tegova, jer u gimnastici ne moram ništa da dižem preko glave.”

Rori može da podigne 32 kilograma, 42 kilograma, a iz čučnja neverovatnih i 61 kilogram. A može da podigne i 80 kilograma koristeći olimpijsku žensku šipku.

– Volim što sam sve snažnija. Kada sam jača, to mi omogućuje mnogo toga i poboljšava me u svemu što pokušam da uradim. Ne razmišljam o onome što je bilo pre, ili šta će doći posle. Ne razmišljam ni o čemu. Samo razbistrim misli i to uradim – objasnila je Rori.

Za potrebe takmičenja nosi privremene tetovaže.

View this post on Instagram

A post shared by Rory van Ulft (@roryvanulft)


– Nosim tetovaže jer mi se sviđaju. Mislim da su kul – kaže Rori.

Rori redovno ide u školu u treći razred.

– Druga me ne diraju. Ali ne zbog toga što misle da sam jaka – rekla je i dodala da o njoj brinu i porodični lekari i pedijatar sportske medicine, piše Daily Mail.