Evo predloga za ukusan i hranljiv doručak!
Vreme pripreme: 20 min.
Od početka do kraja: 30 min.
4 porcije (oko 300 g svaka)
Sastojci:
· 3 krompira srednje veličine iseckana na kockice
· 6 jaja, razmućenih
· 1 mala crvena paprika, naseckana
· 15g (1 kašičica) naseckanog svežeg lista bosiljka
· 15g (1 kašičica) maslaca
· 250g Nestlé CORN FLAKES bez glutena, izmrvljeno
· 5g (1 kašičica) maslaca, istopljenog
Priprema:
1. U lonac od 2l stavite vodu i krompir. Zagrejte do vrenja. Preklopite i smanjite na temperaturu ključanja. Kuvajte oko 8 minuta ili dok krompir ne omekša. U velikoj činiji pomešajte jaja, crvenu papriku i bosiljak.
2. U tiganju prečnika 25 cm zagrejte kašičicu (15 ml) maslaca. Dodajte krompir i jaja. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz intenzivno mešanje, dok se jaja ne stvrdnu.
3. U činijici pomešajte žitarice i maslac, pospite po kajgani. Poslužite vruće.