Kajgana sa krompirom bez glutena RECEPT

Evo predloga za ukusan i hranljiv doručak!

Vreme pripreme: 20 min.

Od početka do kraja: 30 min.

4 porcije (oko 300 g svaka)

Sastojci:

·         3 krompira srednje veličine iseckana na kockice

·         6 jaja, razmućenih

·         1 mala crvena paprika, naseckana

·         15g (1 kašičica) naseckanog svežeg lista bosiljka

·         15g (1 kašičica) maslaca

·         250g Nestlé CORN FLAKES bez glutena, izmrvljeno

·         5g (1 kašičica) maslaca, istopljenog

Priprema:

1.       U lonac od 2l stavite vodu i krompir. Zagrejte do vrenja. Preklopite i smanjite na temperaturu ključanja. Kuvajte oko 8 minuta ili dok krompir ne omekša. U velikoj činiji pomešajte jaja, crvenu papriku i bosiljak.

2.       U tiganju prečnika 25 cm zagrejte kašičicu (15 ml) maslaca. Dodajte krompir i jaja. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz intenzivno mešanje, dok se jaja ne stvrdnu.

3.       U činijici pomešajte žitarice i maslac, pospite po kajgani. Poslužite vruće.