Kakav nos, takav ‘ponos’ – Srušite sve mitove o seksu

Svi mi imamo teorije o seksu koje nas sprečavaju da uživamo i da se zadovoljavamo. Mnoga naučna istraživanja ruše sve predrasude koje smo imali o intimnim odnosima sa našim parterima.

Veličina stopala pokazuje dužinu penisa

Mnoge žene prvo na šta obrate pažnju na muškarcu su veličina njegovih cipela, jer se smatra da ukoliko je noga duga toliko je dug i njegov „ponos”. Zanimljivo je i to da povezanost veličine ruku, nogu ili nosa sa penisom ima svoje ranije utemeljenje u nauci. Smatra se da gen koji utiče na razvoj prstiju istovremeno razvija klitoris i penis.

Međutim, studija od 63 muškaraca u Kanadi je pokazala da postoji slaba veza između dužine cipela i veličine penisa, kao i korelacija između visine i dužine „alatke”. Sa druge strane postoji, malo veće istraživanje na 104 muškaraca na kojima su rezultati našli korelaciju između dužine muškog ponosa i broja obuće koju nosi.

Naš zaključak je da se ne uzdate mnogo u veličinu obuće ukoliko želite seks sa dugom „alatkom” u njegovi pantalonama.

 Muškarci pre dožive seksalni vrh

Istina je da je kod muškarca najviši nivo testosterona u njegovoj 18 godini, dok kod žena nivo estrogena doživi vrhunac u njenim dvadesestim godinama. Međutim, želja za intimom nije u vezi sa nivoom hormona koji stimulišu seks. Zato neoženjeni muškarci u tridesetim imaju najučestaliji seksalni život, i to 4 ili više puta nedeljno, a oni sa partnerkama svoj vrhunac u intimnom životu dožive u svojim četrdesetim godinama. Ženama se želja za seksom najčešće javlja u dvadesetim godinama, što je mnogo ranije nego kod muškaraca.

Seks vam pomaže u gubljenju kilograma

Iako ovo zvuči primamljivo i verodostojno, ipak se ne može reći da je istinito. Bez obzira koliko dugo imate seks i koliko snage potrošite tokom odnosa, to nije ni približno isto kao kada vežbate u teretani da biste izgubili koje kilo više. Seksalni odnos se smatra za blagi do umereni intezitet aktivnosti, kojim ćemo potrošiti samo 25 do 125 kalorija, što nije dovoljno da bismo izgubili na težini.

Ostrige su afrodizijak

U ovaj mit se vekovima verovalo, ali ostrige su uglavnom voda, nekoliko ugljenih hidrata i minerala. One takođe sadrže i cink koji je koristan za zdravu spermu, ali ne sadrži nikakav poboljšavajući seksalni efekat.

Za najbolji seksalni stimulans se smatra čokolada, koja sadrži flavonoide koji imaju antioksidantna svojstva. Ona takođe pomaže u snižavanju krvnog pritiska i boljeg rada krvnih sudova, a kakao je zadužen za bolju erekciju kod muškarca. Crno, slatko zadovoljstvo povećava i naše raspoloženje, a kada smo srećniji i seks nam primamljiviji.

Srčani bolesnici ne bi trebalo da upražnjavaju seks

Bolesnici ne bi trebalo da izbegavaju seksualne aktivnosti, jer je intimni čin normalan način života. Srčani udar tokom seksa je veoma nizak, tako da nema razloga za strahom. Sama seksalna aktivnost se smatra kao napor koji ulažemo kada bismo se popneli na drugi sprat, dok se rad i ubrzanje srca postepeno dešava. Telo srčanog bolesnika se postepeno priprema za orgazam, tako da seks nije uzrok srčanog udara.

Sportistima je pre utakmice zabranjen seks

Pre važnih utakmica ili mečeva, spotristima je zabranjen seks jer se smatra da se na taj način gubi snaga, smanjuje koncentracija i testosteron koji je važan kao gorivo za agresivan učinak. Međutim, nauka je dokazala da sportisti koji su imali seks veče pre utakmice su imali viši novo testosterna, od onih koji nisu imali intiman odnos. Takođe, seksalni odnos ne utiče na snagu mišića nogu i ruku, kao i na vreme reakcije i fleksibilnosti.