Film je zasnovan na istoimenoj knjizi iz 1999. godine, autora Entonija Lojda, engleskog novinara i ratnog izveštača.

 

I ne samo da će biti glavna zvezda, već će biti i producent filma “My War Gone By, I Miss It So” (Moj rat je završen, nedostaje mi), saznaje portal Varajeti.

“Moj rat je završen, nedostaje mi” je lični Lojdov osvrt na rat u Bosni u kojem se smenjuju njegova iskustva sa područja Balkana i sećanja na vreme provedenoj u britanskoj armiji, kao i na razvod roditelja, otuđenost od oca i zavisnost od heroina.

Reč je o brutalnoj i osetljivoj priči koja govori i o zavisnosti i o ratnom iskustvu. Pogodile su me Entonijeve reči, iskustvo i, za mene, on je važan glas, a ovo važna knjiga – rekao je Hardi.

Lojd je odrastao u karakterističnoj porodici, odgajan je na vojničkoj tradiciji i na pričama o ratovima i herojskim precima. Želeo je da iskusi prve borbene linije, pa je sa 26 godina napustio Englesku i otišao u Bosnu, gde je bio svedok smrotnosnih borbi Srba, Hrvata i bosanskih muslimana. Postavši zavistan od adrenalina, vratio se kući da se izbori sa sopstvenom borbom protiv zavisnosti od narkotika.loading...