Kako da namirnice ostanu sveže: Razdvojite banane, na tortu stavite parče hleba…

Da li ste znali da će torta ostati sveža ako stavite parče hleba na nju? Ili da će vam paradajz, crni i beli luk duže trajati ako ih čuvate na sobnoj temperaturi umesto u frižideru?

 

Iskusne domaćice znaju da banane ne bi trebalo držati zajedno, već razdvojeno, jer im se tako “produžava život” za nedelju dana, pišu Novosti.

Jagode mogu opstati i do nedelju dana u frižideru ako ih čuvate na pravi način. Odmah bacite gnjecave, jer vlaga lako prelazi na druge jagode. Perite samo onoliko jagoda koliko želite da pojedete, jer voda ubrzava proces truljenja.

Takođe, voda je “neprijatelj” i salate. Zato, kad operete sve sastojke, obavezno ih dobro posušite, kako se salata ne bi razvodnjila. To nije tako jednostavno sa zelenom salatom, ali zato u činiju stavite ubrus koji će upiti suvišnu vlagu.

Znaćete da su jaja sveža kada potonu pošto ih stavite u činiju sa hladnom vodom. Ako plutaju, najsigurnije je da ih bacite.