KAKO NAJVIŠE ZAGREJATI KUĆU ZA NAJMANJE PARA? Mnogo zavisi od izolacije, ali i OVOGA

Grejna tela osnovni su izvor toplote u stanu, kući, kancelariji ili drugim prostorijama, tokom ne uvek tako blage i zime koja neosetno prođe. Danas je dostupan veliki broj modela radijatora na električni pogon, povezivanje sa kotlom ili centralom u gradskoj jedinici, za obezbeđivanje potrebne toplote u enterijeru.

Radijator
Pixabay.com

Kada se biraju norveški radijatori cene zavise od konkretno odabranog modela, proizvođača, snage, kapaciteta i estetskog rešenja. U tom pogledu, najvažnije je uskladiti grejni potencijal radijatora sa kvadraturom prostora, da bi se održao potreban nivo toplote, čak i kada niko ne boravi u prostoriji. Zbog velikog broja dobrih strana i prednosti, novreški radijatori su veoma popularni kao električno i štedno orijentisano grejno telo.

Karakteristike koje imaju savremeni norveški radijatori

Električni, panelni ili poznatije norveški radijatori predstavljaju princip grejanja na struju, uz protok toplog vazduha i automatska podešavanja nivoa temperature.  Kada se kupuju norveški radijatori cene se definiše u zavisnosti od različitih karakteristika. Posebno se obraća se pažnja na to da li je potrebno da budu prenosivi i poput panela imaju lagane točkiće, ili specijalno dizajnirani za pričvršćivanje za zid ispod prozora ili iza komada nameštaja.

Čak i kada su potpuno vidljivi u enterijeru izgledaju savršeno jer uglavnom imaju tonove bele boje, sveden i minimalistički dizajn koji se jednostavno „slaže“ sa ostatkom uređenja. Norveški radijatori se mogu automatski podesiti putem mobilnih telefona, instaliranih uređaja ili termostata direktno na krajevima, kako bi se održavala temperatura čak i kada niko ne boravi u prostoriji.

Na mobilnim uređajima instalira se aplikacija za automatsko podešavanje toplote, što je veoma isplativo sa stanovišta uštede električne energije, jer se ne uključuju u kontinuitetu, već prema potrebi. Iz više razloga su odličan izbor norveški radijatori – cene sitnica, a koristi mnogobrojne.

Odličan odnos cene i kvaliteta za svaki enterijer

Kada se kao grejno telo kupuju norveški radijatori cene imaju odličan odnos sa kvalitetnim svojstvima, trajnošću i otpornošću koje imaju dugi niz godina. Zahvaljujući upotrebi struje kao osnovnog energenta, zagrevanje i kretanje vazduha kroz norveški radijator daje sjajnu toplotu za svaku kvadraturu, zbog čega može biti osnovni izvor čitave zime uz povremeno uključivanje. Pored toga, u zavisnosti od dimenzija i snage, kada se biraju norveški radijatori cene se nalaze na više rangova, i to od nekih 50 evra, pa čak i do nekoliko puta skuplje.

U pogledu troškova koji postoje prilikom nabavke drva, a sada i skupog peleta, kotlova i priključaka za centralnu toplanu, norveški radijatori su vrlo isplativi, povoljni i višestruko korisni. Kompaktne dimenzije, velika jačina, brzo dostizanje temperature do 25 stepeni i više, kao i potpuno nizak stepen buke, preciznost podešavanja termostata i odsustvo isparavanja, osnovne su prednosti koje imaju moderni norveški radijatori. Cene variraju od jednog do drugog proizvođača, konkretnog tipa i modela radijatora, ali je mnogostruko niži trošak u poređenju sa odličnim koristima koje pruža kupcima svakodnevnom upotrebom.

Za svaku kvadraturu i namenu enterijera, pravi izbor su norveški radijatori – cene niske, ušteda električne energije ogromna, a dugovečnost i pouzdanost grejnih tela zagarantovana. Kombinacija efikasnosti, brzog zagrevanja, automatskih podešavanja, minimalističkog dizajna i niskih troškova, učinila je da norveški radijatori budu i više nego obožavani i preferirani na domaćem tržištu.