KAKO PRAVILNO NEGOVATI KOSU? Zaboravite na hemiju, primenite OVE SAVETE i – blistaće

Možda i nepravedno, ali je šampon često korak u nezi kose na koji se najmanje obraća pažnja. Ovo je i opravdano, ukoliko se zna da većina komercijalnih šampona samo površinski spira nečistoće da bi se kosa pripremila za dalje tretiranje.

Kosa Leto
Pixabay.com

Ipak, šta ako šampon može biti i proizvod koji potpuno čisti svaku vlas i snažan saveznik koji priprema dlaku za hranjive maske i ulja koja slede? Takav šampon ne bi otežavao absorbciju hranjivih materija, niti bi isušivao kosu toliko da se kasnije krza prilikom češljanja.

Baš takav je Kerastase šampon – prvi korak u kompletnom tretmanu ili u jednom proizvodu sadržana sva nega koja je potrebna prilikom pranja kose onih užurbanih jutara kada se jednostavno nema vremena.

Koristite prirodne šampone

Bilo da su u pitanju kompletni rituali nege kose dostojni profesionalaca ili samo brzo jutarnje tuširanje, Kerastase šampon je odličan saveznik koji neće izneveriti ni najzahtevniji tip kose.

Kolekcije ovog ekskluzivnog šampona dolaze sa sastojcima koji specifično deluju na svaki problem, uključujući tanku dlaku koja se lako kida, nedostatak hidratacije i sjaja ili beživotne kovrdže. Prilikom izbora šampona, važno je da obratite pažnju na sastojke i formulu.

Ukoliko imate osetljivo teme glave, izaberite šampone koji u sebi nemaju sulfate. Briajte šampone na bazı koprive, kokosove vode ili ulja makadamije.

Birajte proizvode koji nemaju gustu formulu

Razlog zbog koga šamponi mogu otežati absorbciju preparata za negu jeste to što njihove guste formule često zatvore pore dlake i dodatno privlače nečistoće. Sa druge strane, Kerastase šampon ima formulu koja olakšava pranje, ali i jednako važno ispiranje.

Vazdušasta struktura doprinosi tome da šampon rastvara sve nečistoće, celom dužinom dlake i do same kože glave. Ovako odvojena od površine, ta nečistoća će se potpuno isprati. Za to vreme, nežna tekstura i blaga, a delotvorna jedinjenja sprečavaju da se sa nečistoćama skine i zaštitni sebum kože glave, što može uzrokovati brže mašćenje kose.

Da bi pranje ovim šamponima bilo efikasno i bez korišćenja prevelike količine proizvoda, formula pravi bogatu penu koja čini kosu mekanom i svilenkastom na dodir. Iako je svaki šampon bogat uljima, on neće dodatno otežati kosu, već će nahraniti dlaku i vratiti joj prirodni balans.

Zahvaljujući hijeluronskoj kiselini, kosa če zadržati neophodnu vlagu, ostati hidrirana i zaštićena od spoljnig faktora. Ovo je kjučna magija formule u šamponu za oštećenu, tanku kosu, kao i šamponima namenjenim za izrazito gustu i farbanu kosu.

Najzad, ono što Kerastatse šampon čini posebnim je sistem termoaktivacije, gde topla voda pomaže hranjivim materijama da prodru dublje i deluju na same izvore problema.