Produkcijska kuća Vajnstajn saopštila je da je počelo snimanje novog vesterna reditelja Kventina Tarantina „The Hateful Eight" u američkoj saveznoj državi Kolorado, prenose danas američki tabloidi.

Vajnstajn je krajem novembra obelodanio zvaničan spisak glumaca koji će igrati u novom filmu. „Omraženu osmorku” igraju Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson, Tim Rot, Volton Gogins, Majkl Medsen, Brus Dern, Demijan Bičir i Dženifer Džejson Li.

Novi vestern je priča o osam putnika koji se slučajno sreću u jednoj planinskoj kući, gde su pobegli kako bi se sakrili od nadolazeće snežne mećave. Film će imati pet poglavlja.

Film bi trebalo da stigne u bioskope krajem godine i očekuje se da će ući u trku za Oskar 2016. godine.

Tarantino je početkom 2014. godine tužio internet sajt Goker (Gawker), jer je doprineo da u javnost procuri njegov scenario. On je tada naveo da neće snimiti „Hateful Eight”, jer je scenario objavljen, ali mediji navode da se posle predomislio.

Tarantino (51) je snimio deset filmova, među kojima su najpoznatiji „Petparačke priče” (1994), „Četiri sobe” (1995), „Džeki Braun” (1997), „Ubiti Bila” (2003), „Ubiti Bila 2″ (2004) i špageti vestern „Đangova osveta” (2012).

Napisao je scenarije za filmove „Prava romansa” (1993), „Rođene ubice” (1994) i „Od sumraka do svitanja” (1996).

Tarantino često glumi sporedne uloge u svojim filmovima. Najčešće su to uloge brbljive osobe koja prati svetske trendove i poseduje encikopledijsko znanje.

 loading...