Kalup za led napunio je kikiriki puterom. Dodao je slaninu i rezultat je STRAVA!

Svi smo mi pomalo "fanovi" slanine, ali kocke od putera u kikirikiju urolane u tanke kriške pančete, pa propržene u dubokom ulju? Nije li to malo previše? Neki gurmani tvrde da nije, i kažu da je FANTASTIČNO! A, evo i jednostavnog recepta...

Da biste dobili ove “magične” slane zalogajčiće metod je sledeći:

1. Napunite kalup za led kikiriki puterom. Zamrznite.

2. Zamrznute kocke kikiriki putera uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.

3. Svaku kocku uviti u tanke listove slanine.

4. Pržiti u fritezi ili dubokom ulju.

Uvek zaboravim koliko je dobro jesti kikiriki puter i slaninu zajedno kombinovane. Probam ih jednom mesečno i svaki put se zakunem kako neću više nikada toliko dugo čekati da ih opet jedem “uparene” – kaže autor ovog recepta. 

Postupak pogledajte i na kratkom snimku.