KAMEN SPOTICANJA U VEZI: Ako partner često proverava vaš mobilni, muči ga jedan od ozbiljnih problema

Proveriti telefon partnera može biti zaista primamljivo, pogotovo ako oni nikada neće saznati za to. Ustvari, studije pokazuju da 34 odsto žena i 62 odsto muškaraca s vremena na vreme proverava telefon svog partnera.

Fejsbuk Telefon
Pixabay.com

Razlog za ovo njuškanje nije samo ljubomora, naime postoje neki dublji psihološki motivi koji bi vašeg partnera potaknuli da provera vaš telefon.

Vaš partner ima nisko samopoštovanje

Neko ko krišom pregleda vaš telefon, čita vaše sms poruke, e-mailove, poruke na društvenim mrežama brine se da vam nije dovoljan i ima potrebu da traži potvrdu. Čak i ljudi u stabilnoj i dugoj vezi vjeruju da njihov partner zaslužuje nekog boljeg.

Vaš partner nije zadovoljan vezom

U zdravoj vezi oba partnera bezuslovno veruju jedno drugom i poštuju međusobna prava na privatnost, lični prostor i život. Ali ako vaš partner oseća snažnu želju da prekine vezu, tražit će bilo kakav razlog da to i učini. U svakom slučaju, njuškanje može ukazati na to da vi i vaš partner imate potpuno različite parametre kada je reč o vezi i trebali biste razgovarati o njima što je pre moguće.

Vaš partner vas vara

Nezdrava znatiželja prema vašem ličnom životu zapravo može biti znak upozorenja za vas, jer ona može biti projekcija dubokih misli vašeg partnera. Drugim rečima, ako osoba sumnja da će se dogoditi nešto neprimereno ili se već događa, ta bi osoba mogla činiti ta neprimerena dela.

Vaš partner ima problema s poverenjem

Poverenje je temelj svake zdrave veze, a koliko ćete nekome verovati zavisi i od iskustava iz prošlih veza. Dakle, ako vaš partner misli da ga lažete, verovatno su ga u prošlosti varali ili lagali. Nakon takvog lošeg iskustva osoba postane preosetljiva i svaki gest ili reč koju kažete može uključiti alarm. U ovom slučaju, vaš paranoični partner trebao bi razumeti da je njuškanje po telefonu povezano s njegovim vlastitim problemima, a ne s vašim postupcima.

Vaš se partner plaši otvoreno razgovarati

Ako ste primetili da je vaš partner počeo proveravati vaš telefon umesto da otvoreno i iskreno izražava svoje osećaje prema vama, to bi mogao biti znak da zapravo nešto krije.

Da li su to neke njihove gluposti ili stvarni činovi varanja, možete saznati samo ako ih direktno pitate šta se dešava. Razgovarajte i raspravite o tome što se dešava u vašoj vezi.

Vašem partneru je potrebna pažnja

Sednite i pokušajte se setiti koliko ste često razgovarali s partnerom tokom posljednjeg mjeseca. Jeste li komunicirali kao i obično ili mu jednostavno niste posvetili dovoljno vremena? Ako mu ne posvećujete dovoljno pažnje, onda ste našli razlog zbog kojeg vam partner proverava telefon. Možda vaš partner samo ima želju da vidi šta se dešava u vašem životu i želi provesti više vremena s vama.

Vaš partner nije spreman za ozbiljnu vezu

Ako vaš partner često proverava vaš telefon, to može biti i znak da jednostavno nije dovoljno zreo za vezu. Oni mogu objasniti svoje ponašanje na ovaj način – samo žele znati ko vas je zvao i to je sve, nema ljubomore. Ali, umesto da to rade, mogli bi vas jednostavno pitati, zar ne?

Ako vam osoba ne može postaviti tako jednostavno pitanje, zamislite kako će se osećati kad bi trebalo razgovarati o ozbiljnijim temama, poput useljenja ili planiranja porodice. Dakle, oni verovatno nisu spremni za ozbiljnu vezu.