KANJE VEST U TEŠKOM STANJU? Nakon tvrdnji da ga žena i tašta drže zatočenog, oglasila se Kim Kardašijan

Nakon emotivnog govora protiv abortusa na prvom skupu predsedničke kampanje Kanjea Vesta i niza poruka koje je objavio na „Tviteru“ o tome kako žena i njena majka hoće da ga zatvore, oglasila se Kim Kardašijan Vest i u saopštenju, objavljenom na društvenim mrežama, pisala o mentalnom zdravlju svog supruga.

printscreen

Rijaliti zvezda u objavi na Instagramu podseća da je njenom suprugu dijagnostikovan bipolarni poremećaj.

“Svako ko ima bipolarni poremećaj ili neko od njegovih bližnjih ga ima zna koliko je komplikovano i teško razumeti to“, napisala je Kim.

Nikada ranije, kako kaže, nije govorila javno o mentalnom zdravlju svog supruga trudeći se da zaštiti privatnost svoje porodice.

Međutim, ističe Kim, stigma i predrasude koje prate mentalno zdravlje navode je da govori o tome.

Budući da je Kanje punoletan, objašnjava Kim Kardašijan Vest, ona kao supruga je nemoćna da mu pomogne bez obzira na to koliko se porodica i prijatelji trudili.

Govoreći o suprugu kao „briljantnoj i komplikovanoj osobi“ koja može da razvije jake stavove i emocije, Kim je objasnila da su se na mentalno zdravlje njenog supruga odrazili veliki pritisak zbog toga što je crni umetnik, gubitak majke Donde 2007. godine i izolacija zbog pandemije.

Na kraju saopštenja, Kim je zamolila javnost i medije da budu saosećajni sa njenom prodicom i zahvalila onima koji su im pružili podršku i zabrinuti su za Kanjeovo zdravlje.