KAO IZ BAJKE: Za OVA SELA niste ni znali da postoje, a kada ih vidite bićete OČARANI (FOTO)

Ova mesta su vekovima bila inspiracija raznim umetnicima i putnicima..

pixabay.com

Selo koje štiti zvezde: Moustiers-Sainte-Marie, Provence

Nalazi se na ulazu u klisuru Verdon i leži u podnožju dramatičnih litica iznad reke Ade. Poznato je po etno grnčariji i kapeli iz 14. veka. Između stena visila je zlatna zvezda koju je, prema predanju, tamo postavio vitez.

Bajkoviti pejzaž: Rikuevihr, Est

Priča se da je selo poslužilo kao inspiracija za Diznijev crtani film “Lepotica i Zver”. Šarene kuće iz 16. veka ukrašene su cvetnim balkonima. Pored lepote, Rikuevihr se ponosi i odličnim vinom.

Utočište za umetnike: Pigna, Korzika

View this post on Instagram

A post shared by ig_liguria (@ig_liguria)

Srednjovekovno selo na brdu nudi vam ulice dekorisane šljunkom i plavo obojene prozore okružene maslinama. Selo je poznato po tradicionalnim ukrasima, grnčariji, umetničkim galerijama, a ako imate sreće, naići ćete na predstavu.

Carstvo mirisa: Gras, Francuska rivijera

Skriveno u brdima severno od Kana, grad je središte francuske parfemske industrije i proizvodi dve trećine svih prirodnih aroma u ovoj zemlji.

U njemu ćete pronaći trideset fabrika parfema koje nude turistički obilazak radionica u kojima se pravi parfem.

Pobeći na more: Villefranche-sur-Mer, Azurna obala

Lučki grad zadržao je svoj stari šarm iako se nalazi u blizini brze i urbane Nice. U njemu možete provesti lenjo popodne ispijajući kafu i gledajući brodove kako plove kroz zaliv. Obavezno pogledajte i ružičastu kapelu iz 14. veka.