KAO U BAJCI, SAMO BEZ VEŠTICE: Prenoćite u kućici koja je SKROZ napravljena od ČOKOLADE (FOTO)

Kućica u Francuskoj prostire se na 18 kvadratnih metara, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade.

Booking.com

Buđenje u tradicionalnoj kućici napravljenoj u potpunosti od čokolade možda zvuči kao fantazija, ali ovaj jedinstveni smeštaj osmislio je i proizveo Žan-Luk Dekluzo, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po slatkim skulpturama.

Ta francuska kućica prostire se na 18 metara kvadratnih, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade.

Posebno izrađeni čokoladni detalji unutar kućice uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stočića, sata, šoljica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bele čokolade kao i neverojatne jestive žardinjere sa cvećem.

Zainteresovani za boravak na raspolaganju imaju samo dva datuma u septembru, a cena je blizu 60 dolara.

Kućica je smeštena unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sevru.

Osim smeštaja gosti će učestvovati u jedinstvenoj radionici proizvodnje personalizovanih čokoladnih kućica koje će zagolicati maštu i čula svih generacija.

Booking.com posvećen je pružanju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava putnicima širom sveta – navodi Vanesa Hejdorf, regionalna direktorka Booking.com-a u Francuskoj, a nije ravnodušan ni njen arhitekta.

Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku da izgradim pravu čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti! – rekao je Žan-Luk Dekluzo, majstor čokolatijer, vajar i dizajner, i dodao kako se nada da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mestu.

Više fotografija i detalja pogledajte ovde.