Pogledajte u vaše cipele, one su slika vašeg karaktera. To tvrde naučnici sa Univerziteta Kanzas. Stil, cena, boja i stanje obuće mogu da otkriju čak i vaše političke stavove, emocionalno stanje i druge lične karakteristike.

Istraživači su procenjivali karakter osoba gledajući samo obuću, pišu Novosti.

Fotografisali su noge ispitanika, koji su prethodno imali zadatak da urade test ličnosti. Zatim su na osnovu slika pokušali da procene koliko ta osoba ima godina, kog je pola, kakav joj je društveni status, politički stav, emotivno stanje, da li je u pitanju ekstrovertna ili introvertna ličnost…

Rezultati su generalno pokazali da društvene i vesele osobe vole šarenu i neobičnu obuću, a savesne i odgovorne ličnosti staru, ali dobro očuvanu cipelu.

Praktična i udobna obuća je izbor onih koji su spremni na dogovore i kompromise, dok osobe liberalnih stavova najviše vole staru, istrošenu obuću, a buntovnici čizme ili duboke cipele.

Zanimljivo je da žene koje imaju problema sa ostvarivanjem emotivnog odnosa, koje muškarci često napuštaju i teško se snalaze u ljubavnoj vezi uglavnom nose nove ili savršeno očuvane cipele.loading...