KIČ I ODRAZ NEUKUSA: Osam trendova u uređenju stana koji su ČIST PROMAŠAJ

Perlice i zvezdice, vidimo se u nekom drugom životu.

Pixabay.com

Iako su devedesete imale dosta uticaja na pop kulturu, moramo priznati da se dizajnerski trendovi tog vremena i nisu baš proslavili. Od zavesa sa perlama do cvetnih printova, enterijeri domova su bili daleko od dobre estetike.

Vodimo vas u nostalgično putovanje dizajnerskih trendova iz 90-ih. Koliko god da smo tada voleli ove stvari, nadamo se da će ostati tačno tamo gde bi trebalo da budu – u prošlosti.

Zvezdice koje sijaju u mraku

Ako niste imali ove lepljive zvezdice zalepljene za plafon vaše spavaće sobe, kao da niste bili dete koje je živelo poslednjoj deceniji prošlog veka. Ove nalepnice bile su jako dugo u trendu, ali sada sa zadovoljstvom možemo da kažemo da su zaboravljene.

Možda su izgledale lepo kada se svetla ugase, ali nikako nisu bile privlačne kada se svetla upale, čak su izgledale prilično jeftino danju.

Stakleni blokovi

Stakleni blokovi su devedesetih bili praktično svuda, od luksuznih vila preko retro restorana do vaše srednje škole. Celokupan izgled tih blokova je oduvek bio jako zbunjujuć. Da li je zid? Ili je prozor? A možda su ipak dva u jedan?

printscreen

Nema ništa loše sa kaučem koji je inspirisanim Matisom, ali cvetni print na kauču u dnevnoj sobi jednostavno deluje zastarelo.

Još jedan od razloga zašto je kauč sa šarama najgori mogući izbor za vašu dnevnu sobu? Zato što će on u potpunosti diktirati sve drugo. Pre nego što odlučite da začinite svoj prostor nekim dobrim tepihom ili lampom, moraćete da se uverite da dobro idu uz vaš dvosed.

Zavese od perlica

Bez obzira da li ste želeli dodatni sloj privatnosti ili da pretvorite svoj podrum u mesto za druženje, zavesu sa perlama imala je makar jedna soba u stanu iz 90-ih.

Umesto da vam pruži privatnost, zavesa sa perlama čini vaš ulaz još komplikovanijim i ne, nije bolja opcija od starih klasičnih vrata. Jedan pogrešan potez i vaša zavesa sa perlama može se pretvoriti u potpunu katastrofu.

Tapete

Slično kauču sa šarama, tapete često mogu da izgledaju previše zastarelo – posebno kada imaju neki cvetni print koji asocira na tapiseriju.

pixabay

Pojedine tapete imaju moć da transformišu izgled sobe. Uvek je bolje odabrati sitne geometrijske printove, umesto bledih, cvetnih.

Kupatila sa tepihom

Zašto bi neko pomislio da je dobra ideja da se stavi tepih u kupatilo? To je jednostavno nehigijenski i izgleda grozno – kome je ovo uopšte palo na pamet, pa je postalo trend?!