KIDMAN, KROU, ĐOKOVIĆ… Zvezde se MOBILISALE za pomoć Australiji zbog požara, a ovo su OBEĆANJA (FOTO)

Filmske, muzičke i sportske zvezde poput Krisa Hemsvorta, Kajli Minog i Rodžera Federera mobilisale su se da poklonima ili dobrotvornim akcijama finansiraju borbu protiv šumskih požara koji haraju Australijom, ili za obnovu uništenih zona.

Beta

U ovogodišnjoj sezoni požara u Australiji, koja je počela izuzetno rano i posebno je snažna, poginulo je 26 ljudi, uništena je površina jednaka površini Irske i izgorelo više od 2.000 kuća.

BETA
BETA
BETA

Ta ekološka katastrofa uznemirila je medjunarodno javno mnenje i svetske zvezde kulture i sporta.

Glavni stub Marvelovih filmova Kris Hemsvort objavio je da će dati milion australijskih dolara (620.000 evra), pevačice Kalji i Dani Minog obećale su 500.000 australijskih dolara za vatrogasce u ruralnim zonama, kao i Nikol Kidman i njen suprug Kit Urban.

Njihovi sunarodnici Rasel Krou, koji je iskoristio ceremoniju dodele Zlatnih globusa da prenese oruku o ovoj katastrofi, i glumica Rebel Vilson takodje su obećali da će dati novac, kao i pevačica Dami Im, koja je 2018. predstavljala Australiju na takmičenju Evrovizije.

Sportisti kao što je vozač Luis Hamilton, teniske zvezde kao što su Ašli Barti, Marija Šarapova i Novak Djoković, zvezde kriketa Kris Lin i Glem Maksvel, objavili su da će dati deo njihove dobiti za borbu protiv požara.

Organizatori Otvorenog prvenstva u Australiji, koje počinje za nekoliko dana, u sredu su rekli da će teniske legende kao što su Rodžer Federer, Serena Vilijams i Rafael Nadal iduće srede učestvovati u egzibicionim mečevima za prikupljanje sredstava. Učestvovaće i Naomi Osaka, Karolina Voznjacki, Nik Kirgios i Stefanos Cicipas.

Brojne slavne ličnosti odlučile su da daju svoje stvari za aukciju, za dobru svrhu. Serena Vilijams če dati haljinu, britanska glumica Fibi Valer-Bridž rekla je da će dati na aukciju toaletu koju je nosila na dodeli Zlatnih globusa.

Kriket zvezda Šejn Varn je uspeo da dobije milion australijskih dolara za prodaju svoje kacige iz australijske reprezentacije.

Brojne američke zvezde takodje su se mobilisale kao što je Kajli Džener, pevačice Pink i Lizo, pevač Šon Mendes, voditeljka Elen DeDženeris, glumica Patriša Arket, svi su obećali da će dati svoje doprinose.

Leonardo di Kaprio je preko svoje organizacije “Ert Alajans” (Earth Alliance) obećao je tri miliona američkih dolara.

Elton Džon je obećao u utorak tokom koncerta da će dati milion dolara dok je Metalika obećala 500.000 dolara za vatrogasce. Druge slavne ličnosti kao što su Margo Robi, Naomi Vots i Hju Džekmen takodje su objavile da su donirale za pomoć Australiji ali nisu navele koliko je dato.