KLIK DO LJUBAVI: Idealna PROFILNA SLIKA na društvenim mrežama može da bude korak ka SREĆNOJ VEZI!

Fejsbuk prijatelji
Pixabay.com

Prvi korak je lakše napraviti online nego uživo, ali otežavajuća okolnost virtuelnog očijukanja je što dojam o nekome stvaramo uglavnom temeljem slike i napisanih reči.

 

Verovatno vam je do sada puno puta stigla poruka ljubavne sadržine preko neke od društvenih mreža. Put do ljubavne sreće danas često uključuje i šetnju virtuelnim servisima za spajanje usamljenih srca ili jednostavno društvenim mrežama gde je puno lakše započeti razgovor ili ‘kliknuti’ s nekim, a romansu nastaviti privatnim porukama.

Upravo profilna slika je ključni element koji najviše govori o osobi koja stoji iza profila, a u zanimljivom Ted predavanju matematičarka Hana Fraj otkrila je naučne činjenice koje stoje iza 3 osnovna pravila za dobru profilnu sliku na stranicama za pronalaženje srodnih duša.

Dakle, profilna slika treba biti:

1. Ne predobra i besprekorna

Besprekorna fotografija budi sumnju. Mnogi će pomisliti da je reč o lažnom profilu, a čak i ako se uvere da nije posredi prevara misliće da ste prepotentni i neće se rado upuštati u flert sa vama.

2. Ne loša

Naravno, za profilnu fotografiju neće postaviti neku na kojoj izgledate najgore moguće – tako ćete odbiti potencijalne udvarače.

3. Posebnost

Najbolja profilna fotografija reći će nešto o vama, pokazati zašto ste posebni – ako uživate u jedrenju, stavite fotografiju s jedrenja, ako ste poznati po zaraznom osmehu – fotografija na kojoj se smejete će najviše reći o vama, iako to nije možda ona na kojoj najbolje izgledate.